6 Aralık 2010 Pazartesi

BARIŞ İÇİN RESİM YAPTILAR


Yedi Türk, yedi Yunanlı resim sanatçısının ortak atölye çalışması 'Aynı Noktada ve Ortak' isimli resim sergisi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Temmuz ayında Roma'da açılan serginin ikincisini İzmir'e taşıyan sanatçılar, üçüncü sergiyi de Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde açacak. 29 Aralık tarihine kadar gezilebilecek serginin en önemli özelliği ise bir tablonun birkaç sanatçının ortak çalışması sonucu ortaya çıkması.

Sergiye ev sahipliği yapan ressam Serdar Pehlivan ve Yunanlı ressam Damon Papakırıakou pek çok resme birlikte imza attıklarını ancak, Türk-Yunan dostluğunu, barışını simgeleyen her iki ülkenin ortak noktası olan Ege Denizi ve ilişkiyi temsil eden gemi temalı eserlerini bu serginin en önemli ortak çalışması olarak nitelendirdiler. Geçen yıl Rodos'ta 14 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen dört günlük bir workshop sonucu eserlerin ortaya çıktığını belirten Serdar Pehlivan, iki sanatçının birbirine toleranslı olmasından yola çıkılarak bu sergiyi düzenlediklerini belirtti. Yunanlı ressam Damon Papakırıakou ile kendisinin proje mimarı olduklarını söyleyen Pehlivan, 'İnsanların ve ülkelerin de birbirlerine toleranslı, barış içinde yaşaması gerektiği mesajını vermek istedik.' dedi.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder