26 Kasım 2010 Cuma

PİYANO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da özel bir programla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival 26 Kasım -16 Aralık tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturan festival, on birinci yılında da sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşatacak. Festival, her yıl olduğu gibi bu yılda geniş repertuvarı ve renkli programı ile dikkat çekiyor. Festival sadece sahnedeki konserlerle de sınırlı kalmıyor. Festivale katılan sanatçılar; okullarda düzenlenecek workshoplarla öğrenciler ile buluşacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, şehrin uzak bölgelerinde düzenlenecek konserler ile konserlere gelme şansı olmayanlar klasik müzik ile tanışma fırsatı yakalayacaklar.

Festival bu yılda, festivalin sanat yönetmenliğini yapan besteci ve piyanist Fazıl Say ile birlikte açılıyor. Festivalin açılışı; Temmuz ayında Salzburg’da dünya prömiyeri gerçekleşen ve Say’ın son eserleri arasında yer alan 'Nirvana Burning'in Türkiye prömiyeri ile gerçekleşecek. 26-27 Kasım tarihlerinde saat 20:30’da düzenlenecek açılış konserinde ayrıca Say’ın ‘Harem’de 1001 Gece ‘ adlı keman konçertosu seslendirilecek.

Keman sanatçısı Patricia Kopatcinskaja’nın seslendireceği ve vurmalılarda Aykut Köselerli’nin yer alacağı esere; Şef Howard Griffiths yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Kamuran Gündemir anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genç Yetenekler konserinde; bu yılda piyanonun genç yetenekleri Antalya Piyano Festivali’nde izleyici karşısına çıkacak.

28 Kasım 2010 tarihinde saat 14:30’da Antalya Kültür Merkezi’nde yapılacak ücretsiz ‘Genç Yetenekler’ konserinde Hakan Aksoy, Barış Yılmaz, Nikita Mndoyants ve Ferhat Altıntaş sanatseverlerle buluşacak.

Güçlü programı ile dikkat çeken festivalin bu yılki konuklarından biri de Berezovsky & Gindin Piyano ikilisi. 30 Kasım 2010 tarihinde saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde sanatseverin karşısına çıkmaya hazırlanan piyanonun dahi isimleri Boris Berezovsky & Alexander Gindin; izleyicilere ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan özel bir program sunacaklar.

Piyanodaki güçlü yorumu beğeni toplayan piyanist Mihaela Ursuleasa ve Dünya çapında başarılı çalışmalarıyla tanınan Borusan Quartet birlikte muhteşem bir konsere imza atacaklar.

2 Aralık 2010 tarihinde saat 20:30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Andante Gecesi’nde Ursuleasa ile birlikte Çağ Erçağ ( viyolonsel) , Efdal Altun ( Viyola) , Esen Kıvrak ( Keman) ve Olgu Kızılay ( Keman) ‘dan oluşan Borusan Quartet sahne alacak.

Festivalin bu yılki en büyük sürprizlerinden biri de klasik müziği eğlenceli sahne sovları ile birleştiren ve tüm dünyanın ilgisini çeken iki isim Igudesman & Joo...4 Aralık 2010 tarihinde saat 20:30 ‘da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde ikili, ‘ A little Nightmare Music ‘ adını verdikleri şovlarıyla sanatseverlere eğlence dolu bir akşam yaşatacaklar.

Klasik müzikteki güçlü yorumunu Yunan müziği ile birleştiren Andreas Boutsikakis & Grubu, Theodarakis’in bestelerinden oluşan bir programla dinleyenlere keyifli bir akşam yaşatacak. 06 Aralık 2010 tarihinde Antalya Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da gerçekleşecek konserde; Boutsikakis’e Alexandra Gravas ( vokal), Sofia Tselepidou ( Vokal), Sotiria Anastasiou ( Viyolonsel ) , Gasparis Mammas ( Klarinet) , Evangelos Zografos ( Double Bass) , Alexandros Glykiotis ( Buzuki) eşlik edecek.

Festivalin merakla beklenen ismi dünyaca ünlü Japon piyanist Yasuke Yamashita Jazz Band’i ile izleyicilere özel bir caz akşamı yaşatacak. 8 Aralık 2010 tarihinde saat 20:30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde ünlü piyaniste; Keisuke Ohta ( Keman), Yuya Yoneda ( Alto Saksafon) ve Hiroshi Kumamoto eşlik edecek.

Festivalin en hareketli gecelerinden biri ise Flamenko ile dans ve müziğin büyülü dünyasını sanatseverlerle buluşturan; piyanist Dorantes ve grubunun sahnede olacağı “Piano Flamenco Session” gecesi olacak. 10 Aralık 2010 tarihinde Antalya Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da gerçekleşecek konserde ünlü piyanist Dorantes’e; Vicente Pena ( Vurmalı Çalgılar), Gabriel De La Tomasa ( Vokal) ve Francisco Manuel Ramirez Pena ( Elektro Bass ) eşlik edecek. Flamenko dansçıları Pastora Galvan ve Joaquin Grilo ise danslarıyla izleyenlere keyifli bir gece yaşatacaklar.

Ünlü besteci Schumann’ın 200. doğum yılı festivalde de özel etkinliklerle kutlanıyor.İzleyenlerin merakla beklediği ‘Schumann Gecesi’’nde David Greilsammer ve Yeol Eum Son, bestecinin unutulmaz eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacaklar. Bu özel konser ise 12 Aralık 2010 tarihinde Antalya Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da gerçekleşecek.

Tüm dünyada doğumunun 200. yılı kutlanan bir diğer besteci de Chopin. 14 Aralık 2010 tarihinde saat 20:30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Chopin Gecesi’nde piyanist Emre Elivar ve Emre Şen sanatseverlerin karşısında olacak.Şef İbrahim Yazıcı ve Şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği gecede dinleyenler Chopin’e doyacak.

Festivalin kapanışı ise yine çok özel bir konserle, festivalin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri ve şef Vladimir Spivakov ile olacak. Piyanist Mikhail Lidsky’nin solist olarak yer aldığı gecede; Krill Soldatov ( trompet ) ve soprano Alevtina Yarovaya da sahne alacak. 16 Aralık 2010 tarihinde saat 20:00’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek bu muhteşem konserle festival son bulacak.

HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder