5 Kasım 2010 Cuma

KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI ABD'Yİ DOLAŞIYOR

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü anısına ABD çapında düzenlediği "Kuvayi Milliye-Bizim Destanımız" söyleşi dizisinin ilk ayağı ünlü karikatürist Nuri Kurtcebe'nin anlatımıyla 2-4 Kasım tarihleri arasında Kaliforniya'da gerçekleştirildi. Türk-Amerikan toplumunun Kaliforniya'da yoğunlukta yaşadığı San Francisco, Irvıne ve Los Angeles şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklere toplum üyeleri tarafından büyük ilgi gösterildi.

Nuri Kurtcebe, Kurtuluş Savaşı destanının daha önce paylaşılmamış öykülerini aktararak günümüz Atatürkçülüğünü değerlendirdiği söyleşi sonrasında, destanı çizgileriyle anlattığı "Kuvayi Milliye" kitabını sanatseverler için imzaladı.

TADF Başkanı Kaya Boztepe'nin Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'na bağlı Association of Turkish Americans of Southern California (ATASC) derneğinin yöneticileri ve ATASC bünyesindeki bölgesel derneklerin başkanlarıyla da bir araya geldiği etkinlik dizisi 5 Kasım Houston, 6 Kasım San Antanio, 7 Kasım Dallas, 10 Kasım New York, 12 Kasım Connecticut ve 13 Kasım'da Rochester'da gerçekleştirilecek.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder