26 Ekim 2010 Salı

17 ÜLKEDEN 138 YAT MARMARİS'TE YARIŞIYOR

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen "Marmaris Uluslararası Yat Yarışları Haftası" başladı. Marmaris Körfezi'nde gerçekleştiren yarışlara Türkiye, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Kazakistan, Letonya, Rusya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Ukrayna, Romanya, Estonya ve Belarus'tan 138 yat ve yaklaşık bin yatçının katıldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde marinadan ayrılarak körfeze açılan yatçılar, start için yaklaşık 2 saat rüzgarın başlamasını bekledi. Havanın da sıcak olmasını fırsat bilen deniz tutkunları, yarışın başlamasını beklerken güneşlendiler. Antrenman turları atan yatlar, deniz üzerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris Uluslararası Yat Yarışları Haftası'nın Tü rkiye'nin yanı sıra Doğu Akdeniz'deki en fazla katılımlı yelkenli yat yarışı olduğunu söyledi.

Kesgin, 5 gün sürecek yarışların ilk gününde koy içi yarışının gerçekleştirildiğini ifade ederek, yatların rüzgarın yönüne göre yerleştirilmiş olan dubaların etrafından dolaşarak en hızlı şekilde varış noktasına ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

TÜRKİYE – AA

0 yorum:

Yorum Gönder