17 Ağustos 2010 Salı

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN 'MÜZİK' İLE UZAKLAŞACAKLAR

Mersin'in Silifke ilçesine göçle gelen ailelerin çoğunlukta olduğu mahallelerde, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan müzikle ulaştırmak amacıyla ''Bana bir nota öğret'' projesi başlatıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Koordinatörlüğünde ve Taşeli Kültür ve Sanat Derneğince yürütülen projeden ilçenin Say, Mukaddem ve Pazarkaşı mahallelerinde yaşayan 14-24 yaşları arasındaki 40 çocuk ve genç faydalanacak.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, projenin başlatılması nedeniyle Taşeli Kültür ve Sanat Derneği'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, proje süresinin 12 ay, bütçesinin de 70 bin 467 TL olduğunu, bunun 59 bin 897 TL'sinin Çukurova Kalkınma Ajansı'nca, kalan kısmının da vakıf tarafından karşılanacağını bildirdi.

Damatlar, ilçeye göçle gelen ailelerin çoğunlukta bulunduğu mahalleleri kapsayan bu projenin amacının çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan müzikle uzaklaştırmak olduğunu belirterek, ''Bu projeye katılarak herhangi bir müzik aletini çalmayı öğrenecek gençleri istedikleri takdirde güzel sanatlar lisesi ve konservatuvar sınavlarına yönlendireceğiz'' dedi.

Dernek Başkanı Müzik Öğretmeni Cihangir Akdemir ise, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde, bir yıl sürecek proje kapsamında çocuk ve gençlere keman, bağlama, kaval, kanun, klarnet, ud, piyano ile diğer müzik aletlerini çalmayı kulak dolgunluğuyla değil, notalarıyla öğreteceklerini bildirdi.

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder