12 Ağustos 2010 Perşembe

1. ULUSLARARASI GENÇLİK ORKESTRALARI FESTİVALİ

Sabancı Vakfı'nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), ilk konserini 18 Ağustos'ta Aya İrini Müzesi'nde verecek.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''1. Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali'', genç müzisyenlerin yüksek kalitede konser verme kapasitesini geliştirmeyi ve onların klasik müzik birikimlerini artırmayı amaçlıyor.

Festivale, Amerika, İngiltere, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına (TÜRKSOY) üye devletler, İsviçre, Türkiye ve Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nden gençlik orkestraları katılacak.

Festival kapsamında ilk kez konser verecek olan UGSO, Manuel de Falla, Mahir Çetiz, Claude Debussy, Ulvi Cemal Erkin ve Nikolai Rimsky-Korsakov'dan eserler seslendirecek.

Gençlik Orkestraları Derneği tarafından şef Cem Mansur'un liderliğinde 2007 yılında kurulan, Sabancı Vakfı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteklediği UGSO, Türkiye'nin önde gelen 14 konservatuvarında eğitim gören 16 ile 22 yaş grubu sanatçı adaylarından seçilen üyelerden oluşuyor.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder