26 Haziran 2010 Cumartesi

ISTANCOOL FESTİVALİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansi, bu sene 2 – 4 Temmuz tarihleri arasında, İngiltere merkezli uluslararası kültürel diplomasi markası “Liberatum” Türkiye ortağı İstanbul 74 ve  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, “Istancool” adı altında, dünyanın önde gelen sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film ikonlarını İstanbul’da buluşturuyor.

Dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilerek sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film gibi yaratıcı, farklı kültür kollarından önemli isimleri, bir hafta sonu etkinliğinde buluşturulmasının hedeflendiği festival 2-4 Temmuz tarihlerinde başlıyor.

“Istancool” etkinlikleri için Londra, Paris, Milano ve New York’tan kalkan uçaklarla İstanbul’a gelecek olan ünlü konuklar arasında ünlü Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, aktör ve yönetmen Lee Daniels, ID ve Another Magazine dergilerinin yayıncısı Jefferson Hack, Nobel ödüllü edebiyatçı Sir VS Naipaul, aktör ve mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia, moda tasarımcısı Gareth Pugh, müzisyen Michael Nyman, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi, yönetmen Stephen Frears, Kanadalı sanatçı Terence Koh, ünlü İngiliz model Lily Cole, modern sanatçı Kim Jones, müzisyen ve DJler The Misshapes (Leigh Lezark ve Geordon Nicol), şapka tasarımcısı Philip Treacy ve Vogue İtalya genel yayın yönetmeni Franca Sozzani gibi isimler bulunuyor. Bu isimlere  Elif Şafak, Leyla Umar ,Taner Ceylan, Serdar Gülgün, Muammer Brav, Haluk Akakçe, Özalp Birol,  Levent Çalıkoğlu, Alphan Eşeli olmak üzere güncel Türk edebiyat, müzik ve sanat dünyasından isimler eşlik ediyor.

Istancool festivali, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da dinamik bir moda ve sanat diplomasi programı sergilemeyi hedefliyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye www.istanbul2010.org adresinden ulaşılabiliyor.

DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder