21 Haziran 2010 Pazartesi

MALTEPE'DE "ORGANİK HALK PAZARI"

Maltepe Belediyesi nin eylül 2009 tarihinden itibaren başlatmış olduğu “yeşil belediye” konsepti doğrultusunda planlanan organik halk pazarı temmuz ayında faaliyete geçiyor.

Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Maltepe Belediyesi'nin sosyal sorumluluk duygu ve düşüncesi ile maddi fedakarlıklar yaparak projelendirdiği, belki ülkemizin en şık tasarlanmış pazar alanının bundan önce ve sonra açılacak organik pazar alanları için referans oluşturacağına inanıyoruz.

Yapının tüm unsurları ile;kalitesi,tasarımı,seçilen yer ve özellikle park sorunu olmayan bu alan, organik ürün tüketicisi vatandaşlar için de erişimi son derece rahat ve huzurlu bir alışveriş olanağı yaratacaktır.

Diğer yandan yıllardır ürettiği ürünleri doğrudan vatandaşa ulaştırma konusunda çile çeken organik ürün üreticileri için de lojistiği çok kolay yeni bir pazar alanı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Maltepe Belediyesi bir üretici örgütü olarak sivil toplum dünyasına adım atan ve küçük/orta ölçekli üreticilerin sosyo-ekonomik çıkarları için örgütlenen Ekolojik Üreticiler Derneği işbirliği ile  üretenden ve emekten  yana anlamlı bir adım atarak;  belde sakinleri arasında saygın yerini alacaktır."

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder