11 Haziran 2010 Cuma

MECLİS'TE GENÇLİK MUTABAKATI

Gençlerin, sorunlarını ve önerilerini Parlamento'da dile getirebilmesi için oluşturulan TBMM Gençlik Komitesi, faaliyetlerine başladı. Gençlerin talepleri üzerine TBMM Başkanlığı'nın da devreye girmesiyle AK Parti, CHP ve MHP komiteye üye vermeyi kabul etti. BDP ise bu aşamada çalışmalara katılmayacağını açıkladı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, ortak basın toplantısı düzenleyerek komiteyi tanıttı.

Gençler adına konuşan Ahmet Biberci de TBMM Gençlik Komitesi'nin, Meclis Başkanlığı'nın olumlu cevabının ardından 7 Nisan 2010 tarihinde kurulduğunu ve artık Parlamento zemininde faaliyetlerine başlayacağını açıkladı.

Biberci, amaçlarının, gençleri ilgilendiren yasama çalışmalarında fikirlerini sunmak ve milletvekillerine gençlerin sorunlarını ve beklentilerini ulaştırabilmek olduğunu anlattı. Bu amaçla Türkiye'deki gençlerin kendileriyle irtibata geçerek, sorunlarını ve fikirlerini paylaşabileceğini belirtti. Biberci, ilk etapta milletvekilleri ve komitedeki gençlerin bulunduğu bir genel kurul oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Gençlik Komitesi'nin 3 kanatlı bir yapılanması olacak. Birinci kanatta milletvekilleri ve gençler yer alacak. İkinci kanatta yönetim kurulu oluşturulacak. Burada sadece gençler bulunacak. Üçüncü kanatta ise komitenin sekretaryası olacak.

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder