5 Mayıs 2010 Çarşamba

ŞİMDİ ÇOCUK OLMAK VARDI

‘13. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ bugün başlıyor. Festival kapsamında 13 gün boyunca 15 ülkeden 25 topluluk, 75 gösteriyle İstanbulluların karşısında olacak


İstanbul’un eğlenceli ve renkli etkinliği ‘Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’, bu yıl 13’üncü kez 4-16 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak. İstanbul 2010 AKB Ajansı’nın desteğiyle Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde 15 ülkeden 25 topluluğun 75 gösterisiyle gerçekleşecek festivale Almanya, ABD, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Finlandiya, Portekiz, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya, Macaristan, Vietnam ve Türkiye’den önemli kukla tiyatroları katılacak.

4 Mayıs’ta Garajİstanbul’daki festivalin açılışı, İspanya’dan katılan Tabola Rassa’nın Moliere’in ünlü oyunu ‘Cimri’ ile yapılacak. Bu arada Shakespeare’in önemli oyunları ‘Othello’, ‘Kral Lear’, ‘Kral ve Soytarı’ ve ‘Kral III. Richard Tragedyası’ da festivalde izlenebilecek. Vietnam’dan dev bir havuzda getirilen ve hareket eden yüzlerce kukla ise ‘Vietnam Su Kukla Tiyatrosu’ başlığı altında 10 gün Taksim Meydanı’nda sahnelenecek. Festival kapsamında izlenebilecek olan ‘Dünya Kuklası’ adlı sergi de 16 Mayıs’a kadar, İstanbullu sanatseverlere sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder