4 Mart 2010 Perşembe

‘MANGA BU ŞARKIYLA İLK 5’E GİRER’

Türkiye’yi 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan maNga grubunun şarkısı ‘We Could Be The Same’ dün akşam kamuoyuna tanıtıldı. Şarkıyı beğenen müzik otoriteleri ‘Hedef ilk 5 olmalı’ diye konuştu

Norveç’in başkenti Oslo’da mayısta düzenlenecek olan Eurovision öncesi yoğun bir tempoya giren maNga dün TRT Tepebaşı Stüdyoları’nda düzenlenen basın toplantısında “We Could Be The Same”(Aynı Olabilirdik) adlı şarkılarını ilk kez seslendirdi. Şarkı aynı anda canlı olarak TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde de ekrana geldi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de basın toplantısına katılarak gruba destek verdi. Şahin,  “Geçen senede aynı şeyi söylüyordum. Bu sene de gönlümden geçen şarkının Türkçe olması idi. Yönetimim döneminde hiçbir şekilde sanatçıların şarkılarında seçtikleri dile karışmayacağımı söyledim. 27 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan yarı finalin ardından 29 Mayıs gecesi finalle birlikte iyi bir derece alacağımızdan şüphem yok. maNga grubu küresel mesaj taşıyan ‘Aynı Olabiliriz’ adlı şarkısıyla ülkemizi temsil edecek” dedi.

Grubun solisti Ferman Akgül  “TRT bize çalışmalarda çok sıcak davrandı. İnandığımız ve çok sevdiğimiz bir şarkı hazırladık. Şarkılarımızda ne anlattığımızı söylemeyip hep dinleyiciye bıraktık ama bir ana fikir vermek gerekirse sevgi ve dostluk ile küresel bir mesaj ve bunun ardından başarı istiyoruz. Şarkının İngilizce olmasındaki nedenlerden en önemlisi vermek istediğimiz mesajı aynı anda anlatabilmek. maNga kendi müziğinde geleneksel Türk motiflerini her zaman kullanmıştır. Kendi müziğimizin dışına çıkmadık. Aynı motif, aynı enstrüman, aynı maNga sadece dili farklı” diye konuştu.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder