27 Aralık 2010 Pazartesi

"ENGELSİZ ADANA" İÇİN İLK ADIM

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Engelsiz Adana" için pilot bölge ilan edilen Atatürk Caddesi’ne monte edilecek "özel rampalar"ın bitme aşamasında olduğunu, çalışmaların Ocak ayının ilk haftasında başlayacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ile ortak yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, "Bir insan tek başına çok şey olabilir, ama her şey olamaz. Biz de bu düşünceden hareketle, kentteki bütün meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kent Konseyi Engelli Meclisi ile güç birliği yaparak engelsiz Adana'yı birlikte oluşturacağız" dedi.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İpek Kobaner, Dr. Ahmet İhsan Çay, Mimar Gülşah Gülpınar ve Engelsiz Kent Gönüllü Platformu katılımcılarının Atatürk Caddesi'nde yaptığı inceleme sonucunda cadde üzerindeki engellerin tespit edildiğini vurgulayan Aldırmaz, "Pilot Bölge ilan edilen Atatürk Caddesi için imal edilen ‘özel rampaların’ üretimi tamamlanma aşamasında. Ocak ayının ilk haftasında monte işlemlerine başlanacak" şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İpek Kobaner ve diğer yetkililerle rampaların üretildiği şantiyede incelemelerde bulunan Başkan Vekili Aldırmaz sözlerini şöyle tamamladı:
"Rampalar tüm engelliler için özel dizayn edilmektedir. Özellikle görme engelliler ayakları veya bastonlarıyla bu dişlere dokunacak ve nerede olduklarını hissedecek. Hazırlanan şerit yol boyunca görme engelli kişiler kimsenin yardımı olmadan yürüyebilecek. Ayrıca, sinyalizasyonlara sesli ikaz sistemi de kurulacak."

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder