29 Aralık 2010 Çarşamba

AVEA CEP TELEFONUYLA KAN TAHLİLİ YAPTIRACAK

GSM operatörü Avea, ABD’de Kaliforniya Üniversitesi’nde (UCLA) biyoteknoloji ve nanoteknoloji çalışmalarıyla adından söz ettiren elektrik mühendisi Aydoğan Özcan’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve sağlıkta yeni bir dönem başlatacak bir adım olarak görülen projesine katkı yaparak ‘Mobil Tahlil Projesi’ ismiyle ortak bir proje geliştiriyor

Mobil Tahlil Projesi ile zaman ve büyük yatırımlardan tasarruf edilerek, kan sayımı gibi tahliller ile sıtma, AIDS, tüberküloz gibi hastalıklara cep telefonu aracılığıyla uzaktan teşhis konulmasının mümkün olabileceği belirtiliyor. Bu teknolojiyle hastaların teşhis için gereken kişisel numunelerinin cep telefonu mikroskop gibi kullanılarak, Avea’nın mobil teknolojisi üzerinden teşhisi yapılacak ve sağlık merkezlerine iletilebilecek.

Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Projemiz, sağlık uygulamalarını zaman ve mekândan bağımsız kılarak insanların ayağına götürecek ve devrim yaratacak. Dünyada örneği olmayan bu proje ile bilimkurgu filmlerinde göreceğiniz uygulamaları hayata geçirmiş olacağız’’ dedi. Akdemir, Mobil Tahlil Projesi’nin Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu da, “Proje, 7000’e yakın sağlık ocağımızı, merkezlerdeki gelişmiş sağlık kuruluşlarına bağlayacak bir köprü olacak” dedi.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder