7 Aralık 2010 Salı

ATTİLA İLHAN, FARUK NAFIZ ÇAMLIBEL VE CAHİT ZARİFOĞLU EDEBİYAT MEVSİMİ'NDE BİRARAYA GELDİ

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Edebiyat Mevsimi 2. İstanbul Edebiyat Festivali, ünlü şaiirlerimizi yeniden bir araya getirdi. Attila İlhan, Cahit Zarifoğlu ve Faruk Nafız Çamlıbel'e ait özel eşyalar ve kitapları Sultanahmet'teki Kızlaraağası Medresesi'nde edebiyat severlerin ziyaretine açıldı.

Ünlü şairlere ait, şapka, saat, daktilo, elbise ve kitapların yer aldığı sergide, Attila İlhan'ın kitap okuma koltuğu da sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Başkanı Edebiyatçı Ali Ural, serginin hem geçmişi hatırlamak anlamında hem de geleceğe yönelik bir adımı temsil ettiğini söyledi. Ural, 'Bu sergiler vesilesiyle geçmişe bir yolculuk yapıyoruz. Panallerle de genç yazarlara söz hakkı vererek gelecekle olan bağımızı kurmaya çalışıyoruz.' dedi.

Edebiyat alanında Türk düşüncesinin tüm tonlarını aynı çatı altında toplayan festivale serginin farklı bir özellik kattığını kaydeden Ural, 'Geçmişe olan teşekkür borcumuzu ifada ediyoruz. Geçen sene Cemil Meriç'in koltuğu vardı, bu sene Atilla İlhan'ın koltuğu var. Bunlar ne işe yarar, onları hatırlamamızı sağlar. Geçtiğimiz sene Cemil Meriç'i hatırlamıştık bu sene ise Atilla İlhan'ı, Faruk Nafız Çamlıbel, Cahit Zarifoğlu'nu hatırlıyoruz.' dedi.

Sergi, 11 Aralık Cumartesi gününe kadar Sultanahmet'te bulunan Kızlarağası Medresesi içinde gezilebilir.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder