6 Kasım 2010 Cumartesi

SONY'DEN 3D ÖZELLİKLİ BLU-RAY YAZICI

Sony Optiarc Amerika bugün, gelecek nesil yarı boy dahili Blu-ray Disk Rewritable yazıcısını duyurdu.

Hem perakende hem de OEM olarak satılacak cihazlar, standart Blu-Ray yazıcılarının özelliklerini bulundururken ayrıca Blu-Ray 3D yüksek çözünürlükte filmleri oynatma özelliğine de sahip.

Yazıcı tek katman Blu-ray diskini 12x'te yazarken çift katmanlıları 8x'te yazıyor. 25 GB'lık diskin ortalama yazım süresi 10 dakika sürüyor.

BWU-500S adı ile piyasaya sürülecek olan cihazın yanında kişisel ortam dosyalarınızı editlemeye ve yüksek çözünürlüğe çevirmenizi sağlayan Cyberlink's Media Suite 8 yazılımı da geliyor. Ayrıca perakende satışta kutu içerisine bir de 25 GB'lık boş Sony BD-R disk bulunuyor.

Yeni sürücüler rastgele erişim depolama ve yedekleme amacı ile BD-R (tek yazımlık) ya da BD-RE (rewritable) disklerde 50 GB'a kadar kayıt yapabiliyor. Bu sayede 50 GB'lık BD-R/RE disklere 220 dakikaya kadar yüksek çözünürlüklü 24M bps MPEG-4 AVC/H.264 video yazma imkanı sunuyor.

Sürücüler aynı zamanda standart 4,7 GB DVD+/-R diskleri 16x hızla, 8,5 GB DVD+/-R çift katman diskleri de 8x hızında, DVD-RW diskleri 6x, CD-R diskleri 48x, CD-RW diskleri 24x ve DVD-RAM disklerini 12x hızında yapabiliyor.

Dahili sürücü, masaüstü bilgisayarlarına kolay kurulumu sağlayan 5,25 inç boyutlu Serial ATA (SATA) bağlantısı ile bağlanıyor.

Tutarlı bir kayıt için akıllı takip sistemine sahip cihaz, read-spead teknolojisi sayesinde akıcı video oynatımı sağlıyor.

Perakende satılacak olan BWU-500S ve OEM satılacak olan BD-5300S sürücüler, yetkili dağıtıcı, satıcı ve internet mağazalarında bu ay içerisinde satışa sunulacak.

TECHNO LAB

0 yorum:

Yorum Gönder