5 Haziran 2010 Cumartesi

TÜRK MUTFAĞI, AMERİKAN DERGİSİNDE

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ile yemek dergisi "Bon Appetit" tarafından "Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği" düzenlendi.

Derginin Times Meydanı’ndaki yemek stüdyosunda düzenlenen tanıtım etkinliğinde, zengin Türk mutfağından davetlilere sunulan örnekler büyük beğeni topladı.

Türk mutfağını araştırmak, öğretmek, Türkiye’de ve dünyada tanıtıp geliştirmek üzere kurulmuş bir eğitim ve üretim merkezi olan İstanbul Culinary Institute’nin kurucusu Şef Bozdoğan’ın hazırladığı yemekler büyük beğeni topladı.

Bon Appetit dergisi Reklam Müdürü Mark Kooper, açılış konuşmasında, Türkiye’yi herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Kooper, derginin Ocak sayısında İstanbul’u yılın en seçkin gastronomi merkezlerinden biri olarak belirlediklerini belirtti.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder