24 Haziran 2010 Perşembe

NİĞDE HALILARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Niğde Valisi ve Mahalli İdareler Halıcılık, El Sanatlarını Geliştirme ve Yayma Birliği Başkanı Alim Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Birliğin ve faaliyetlerinin daha iyi tanıtılması amacı ile hazırlanan www.nhb.gov.tr alan adlı internet sayfasının faaliyete geçtiğini, kısa bir süre sonra internet sayfasında 'Geleneksel Niğde Halıları Projesi' kapsamında dokunan ve Niğde'ye ait otantik desenli halıların tanıtımının yapılacağını kaydetti.       

Açıklamasında, desinatörlük ve halıcılık kurslarıyla ilgili bilgiler de veren Vali Barut, şunları kaydetti:      

''Avrupa Birliği finansmanı ile Birlik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Desinatörlük Eğitim Merkezi altıncı dönem Desinatörlük eğitimine 21 Haziran'da başlamıştır. Program çerçevesinde katılımcılara halı desinatörlüğü ve tasarımcılığı konularında eğitim verilecektir.       

Birliğimize bağlı olarak Bor İlçemizde, Bor Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ve Bor Kaymakamlığı ve Bor Belediyesinin katkıları ile TOKİ evlerinin bulunduğu bölgede halıcılık kursu/atölyesi açılmış ve faaliyete geçmiştir. Kursta ipek halı dokunmakta olup, ipek halı kursu Merkez Kömürcü ve Çiftlik Kula atölyeleri ile birlikte üçe ulaşmıştır. Diğer on atölyemizde ise yün halı dokunmasına devam edilmektedir.       

Avrupa Birliği projelerinin daha iyi takibini yapılabilmesi amacı ile Birlik Müdürlüğü bünyesinde Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü birimi oluşturulmuştur. Böylece proje hazırlanması ve sunumunda daha etkin bir çalışma sistemi kurulmuştur. Proje Koordinatörlüğü tarafından Avrupa Birliği finansmanlı veya eş finansmanlı projeler hazırlanmasına devam edilmektedir.''

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder