4 Haziran 2010 Cuma

NEVŞEHİR'DE 'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ" ŞENLİK HAVASINDA KUTLANACAK

Nevşehir’de 5 Haziran 2010 günü düzenlenecek “Dünya Çevre Günü” kutlamaları, Nevşehir Belediyesi’nin de katkıları ile ilk kez bir şenlik havası  içerisinde kutlanacak.

5 Haziran 2010 Cumartesi günü saat 13.00’de Nevşehir Belediyesi Adnan Menderes Terminali Otoparkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarda, günün anlam ve önemine ilişkin olarak Nevşehir Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Valisi Osman Aydın’ın konuşmalarının ardından,  Nevşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek. Etkinlikler çerçevesinde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen sunu yarışmasında da dereceye giren öğrencilere, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı ödüller verilecek.

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Nevşehir il merkezinde bulunan toplam 41 İlköğretim ve Orta öğretim kurumları arasında en çok atık pil toplayan okul yöneticilerine çeşitli hediyeler verilecek.

Bu çerçevede, uçurtma şenliği düzenlenecek. Yiyecek ve içecek ikramının ardından öğrencilere tişört ve şapka dağıtımı ile devam edecek etkinliklerde, çocuklar için palyaço, yüz boyama, kay kay, canlı langırt, zıplama platformu, yunus evi, zıpla yarış gibi bir dizi etkinlikler düzenlenecek.

HABER 50

0 yorum:

Yorum Gönder