22 Haziran 2010 Salı

MARSEL İLHAN İKİNCİ TURDA

Milli tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası ilk tur maçında Brezilyalı Marcos Daniel'i 3-2 yenerek, 2. tura yükseldi.

Tek erkeklerde Wimbledon’da ana tabloya kalmayı başaran ilk Türk tenisçi olan Marsel İlhan, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. "Tie-break"e giden ilk sette 7-6 geriye düşen milli raket, ikinci seti de 6-4 kaybetti.
Kortta kendisini desteklemeye gelen Türk taraftarların desteğini arkasına alan Marsel, 3. setten itibaren mücadeleye ağırlığını koydu. 48 dakika süren 3. seti 6-2 kazanan Türk raket, 29 dakikada süren 4. sette de 6-3 galip gelerek, durumu 2-2’ye getirdi.

Karşılaşma boyunca servis kendisindeyken çok iyi performans sergileyen Marsel, rakibinin yorgunluğunu ve demoralize oluşunu iyi değerlendirerek, 24 dakika süren son seti 6-1 kazandı ve 2. tura yükselerek bir ilki daha gerçekleştirdi.

Marsel İlhan, geçen yıl ABD Açık’ta, bu yıl da Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda 2. turda elenmişti. Marsel İlhan, bu yılki Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda (Roland Garros) 3. eleme turunda yenilerek, ana tabloya kalma başarısını gösterememişti.

Marsel İlhan, turnuvada, 2. turda 31 numaralı seribaşı Rumen Victor Hanescu ile karşı karşıya gelecek.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder