17 Haziran 2010 Perşembe

İŞ BANKASI GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ UNUTMADI

Türkiye İş Bankası, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği, "Karneni Göster Kitabını Al" kampanyasına görme engelli öğrencileri de dahil etti.

İş Bankası şubelerinden ilköğretim öğrencilerine bu yıl dağıtılacak olan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitabın basına tanıtım toplantısında konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın 2007-2008 öğretim yılının sonunda başlattığı "Karneni Göster Kitabını Al" kampanyasının bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildiğini söyledi. Öğretim yılının sona erdiği 18 Haziran'dan itibaren Türkiye ve KKTC'deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren ilköğretim öğrencilerine, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitabının bu yıl 1 milyon öğrenciye hediye edileceğini açıklayan Özince, üçüncü yılına giren kampanya ile ilköğretim okulu öğrencilerine 3 milyon kitabın dağıtılmış olacağını bildirdi.

İşbankası şubelerinden karnesini gösteren öğrencilere dağıtılacak olan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitabın "Sunuş" yazısını Doğan Hızlan'ın kaleme aldığını, bununla birlikte kitapta, Türk edebiyatı yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner'e ait toplam 15 öykünün yer aldığını söyledi.

İş Bankası'nın tasarruf alışkanlığını yerleştirmek için daha önce başlattığı kumbara kampanyasının 25 yıl sürdüğünün altını çizen Özince, kitap kampanyasının da okuma alışkanlığını geliştirmesi temennisinde bulundu. Bankanın, 85 yıl önce Atatürk tarafından kurulurken, ülke kalkınmasından sorumlu tutulduğunu, bu sorumluluğun bankanın esas sözleşmesinde halen açıkça olduğunu dile getiren Özince, "Bankanın iş yapacağı konular arasında halen kültür, yayıncılık gibi konular halen bulunmaktadır" dedi. Banka iştirakleri olan Kültür Yayınları ve İş Türk Ltd. Şti'nin yoluna devam ederken, özellikle çocuk yayınlarını amaçladığını da vurgulayan Ersin Özince, "Çocuk yayınlarında, okul öncesi yayınlar özellikle üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi. Uygun fiyatlarla satışa sunduğumuz kitaplarda çocuklarımızın çok büyük ilgisini gördü. Şu anda pazar payımızı yüzde 30-35 civarında. Çocuklarımızın sadece bizim hediye ettiğimiz kitabı almakla kalmıyor, kitap da satın alıyor" dedi.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder