19 Mayıs 2010 Çarşamba

ULUSLARARASI MİSTİK SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteği ile düzenlediği Uluslararası Mistik Sanat Festivali başlıyor.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği festivali, İBB Kültür A.Ş. organize ediyor.  20–25 Mayıs 2010 tarihleri arasında Aya İrini, Yerebatan Sarnıcı, Eminönü Halk Eğitim Merkezi ve Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek festival kapsamında; konserler, film gösterimleri, sergiler, tiyatro temsili ve şiir dinletisi düzenlenecek.

Kemanı ağlatan adam Farid Farjad’ın eşsiz performansıyla 20 Mayıs akşamı saat 20.30’da Aya İrini’de başlayacak olan festivalde; Sefarad müziğinin vazgeçilmez sesi, Endülüs divası Yasmin Levy; Budist mezhebinin merkezi olan Chionin Tapınağı’nın ritüelleri, “shomyo”su (Budist sutra okunması) ile Japonya’dan gelen Monklar (Shichiseikai); “Mağribin kızı” aşkın ve sufizmin sesi Nassima Chabane; çoksesli koro eserleriyle Lusavoriç Ermeni Korosu ve Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını orijinal dilleriyle yorumlayacak olan Kardeş Türküler sahne alacak.

II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleşen tüm etkinlikler ücretsizdir.

Festival kapsamında Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde mistik temalı filmler ücretsiz olarak izlenebilecek. 21 Mayıs’ta gösterilmeye başlanacak filmler 15.00 ve 17.00 seanslarında seyredilebilecek. Gülün Adı, Çamurlu Kuş, Oğlum Osman, Şeyda, Tutku (Hz. İsa’nın Çilesi), İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar festivalde izlenebilecek filmlerden bazıları.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

0 yorum:

Yorum Gönder