2 Nisan 2010 Cuma

KİMYASAL İÇERMEYEN TOZ DETERJAN

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmanın ürettiği atomize toz deterjan çevreci özelliği ile dikkati çekiyor. Kimyasal içerikli olanlardan daha etkin temizleme gücüne sahip olduğu belirtilen deterjan, zeytinyağı ve defne yaprağından üretildiği için çamaşırlara ayrıca yumuşatıcı kullanmak da gerekmiyor.

Türk Patent Enstitüsü'nden patenti de alınan bu üründe yüzde 100 yerli hammadde kullanılıyor. Çamaşırlar bu ürünlerle yıkandığında makinede kireçlenme de oluşmuyor.

Hem toz deterjan hem de bulaşık makineleri için tablet şeklinde üretilen deterjan tüm makinelerde kullanılabiliyor. Hammadde tamamen doğal ürünler olduğu için atıkları da denizleri, nehirleri ve gölleri kirletmiyor.

Firma ortaklarından Ercan Karakaya, Cenap Bülbün ve Osman Yavuz ortaklığında kurdukları firma eliyle ürettikleri toz deterjanın bir devrim niteliğinde olduğunu, ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünce yapılan laboratuvar incelemesinde doğallığı tescillenen bu ürünün patentini de aldıklarını bildirdi.

Bugüne kadar üretilen ve içine az miktarda doğal hammadde katılan ürünlerin kamuoyunda saf ürün gibi anlaşıldığına dikkati çeken Karakaya, şunları söyledi:

''Günümüzde artık başta gıda maddeleri olmak üzere kozmetikten sıvı sabuna kadar her üründe katkı maddelerinden, kimyasallardan kaçış var. İnsanlarımız bu ürünlerden korkar oldu. Bu nedenle bunların yerini artık yüzde 100 doğal olanları almaya başladı. Deneme üretiminde bile talebe yetişemememiz bu tercihten kaynaklanıyor. Tüketici bilinçlendikçe doğallığın önemini daha iyi kavrıyor ve bu ürünleri istiyor. Toz deterjanın maliyetinin yüzde 80'ini ithal ürünler oluşturuyor. Yüzde 100 yerli hammadde kullanarak yıllık 36 bin tonluk üretimle hem döviz kaybından kurtulacağız, hem de yöre çiftçisini kalkındıracağız.''

Karakaya, bu ürünün sabun tozuyla benzerliğinin bulunmadığına dikkati çekerek, ''Şu anda bir grosmarkette bu ürünlerimiz raflardaki yerini almaya başladı. Hiçbir reklam çalışmasına girmememize rağmen büyük talep alıyoruz. Hatta aralarında Almanya, Libya ve Mısır'ın da bulunduğu çeşitli ülkelere ihracata da başladık'' diye konuştu.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder