15 Şubat 2010 Pazartesi

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ 21'E İNDİRİLSİN ÇAĞRISI

İngiltere merkezli bir düşünce üretme kuruluşu ekonomiyi canlandırmak ve yaşam kalitesini artırmak için haftalık çalışma saatlerinin 21'e indirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

New Economics Foundation (Yeni Ekonomi Vakfı) tarafından hazırlanan raporda çalışma saatlerinin indirilmesinin hem işsizliğe hem de aşırı çalışma sorunlarına çare olacağı dile getiriliyor.

Raporda günümüz İngiltere'sinde, 2 buçuk milyon kişinin işsiz olmasına karşın, çalışma saatlerinin 30 yıl öncesinden daha uzun olduğu belirtiliyor. Vakfın raporunda, iş saatlerinin azaltılmasının çalışanların daha az para kazanması anlamına geleceğini ancak böylece diğer anlamlı etkinliklere ayıracak zaman bulunabileceği kaydediliyor. Raporda, böylece çocuklar, yaşlılar ve aile içinde yardıma ihtiyaç duyanların bakımı için daha fazla zaman bulunabileceği gibi vatandaşlık görevlerinin yerine getirilmesi içinde de ekstra zaman olacağı dile getiriliyor.

Raporu hazırlayanlardan Anna Coote, "Böylece daha iyi ana-babalar, daha iyi vatandaşlar, daha iyi komşular haline gelebileceğimiz gibi, daha az stresli ve daha mutlu olacağımız için işimizde de daha üretken insanlar haline gelebiliriz" diyor. Raporu hazırlayan vakfın yöneticilerinden Andrew Simms de, "Böylesi bir kültür değişimi karşımıza halletmemiz gereken ciddi sorunlar çıkaracaktır ama bunun gerek ekonomiye, gerekse yaşam kalitemiz ve gezegenimize çok büyük katkıları olacaktır" diyor.

BBC TÜRKÇE

0 yorum:

Yorum Gönder