10 Nisan 2014 Perşembe

ROBOTLAR İSTANBUL'DA YARIŞACAK



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından bu yıl 8'inci kez İTÜ Robot Olimpiyatları düzenleniyor.

KİRALIK KONTRBASLA BEŞ ÖDÜL



Parasızlıktan kiralık kontrbasla Avrupa’nın en prestijli yarışmasında tüm ödülleri kazanan 3 konservatuvar öğrencisi Avrupalıları hayran bıraktı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda kontrbas üzerine eğitim gören üç öğrenci Turgay İpteş, Gizem Sözeri ve Evren Şen, Slovakya’da düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli yarışmalarından “Karl Ditters von Dittersdorf”ta 5 ödülün sahibi oldular.

HAVADA 'LEZZET' FARKLILAŞACAK



Pegasus Hava Yolları, Türkiye ’nin önde gelen şeflerinden Arda Türkmen ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde ünlü şefin tarifleri ile hazırlanan lezzetleri menüsüne katarak, misafirlerini bir yıl süresince havada Pegasus Cafe ile lezzet yolculuğuna çıkaracak.

TÜRK DOKTORLAR BAŞARDI: SONUÇ HAYALLERİMİZİN DE ÜZERİNDE



Sağlık Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında kök hücre nakli yapılan 17 yaşındaki kas hastasının kolunu ve ayak parmaklarını oynatabildiği, solunumunun iyileştiği gözlendi.

ENGELLİ DİŞ HASTALARI SIRA BEKLEMEYECEK



Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği'nce mayıs ayında başlatılan projeyle 201 engelli hastaya, hayatlarında ilk defa diş muayenesi ve tedavisi yapıldı.

'KAHVE KANSERDEN KORUYOR'



Güney California Üniversitesi'nin 5 bini kalın bağırsak kanserine yakalanan 8 bin 500 kişinin katılımıyla yaptığı araştırmada, günde ortalama 2 fincan kahve içenlerin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskinin, hiç kahve içmeyenlerden yüzde 30 az olduğu belirlendi.

DEVLET TİYATROLARI'NDAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ



Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 20-30 Nisan tarihleri arasında çocuk oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyecek.

"AVRUPA JUDO FESTİVALİ" ANTALYA'DA



Avrupa Judo Federasyonu, ilk kez düzenleyeceği ‘Judo festivali' için Antalya’yı seçti.

HÜKÜMET ONAY VERDİ: UZAY ÜSSÜ GİBİ FAKÜLTE KURULUYOR



Hacettepe Üniversitesi'nin (HÜ) Beytepe Kampusu'nda kuracağı yeni tıp fakültesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onay verdi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE TARİHİ 'TUĞRA' YENİDEN GÖRÜNDÜ



İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ana giriş kapısının restorasyon çalışmaları sona erdi. Restorasyon kapsamında kapının üzerindeki Sultan Abdülaziz'in Osmanlı tuğrası ortaya çıkarıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Ana giriş kapısındaki restorasyon yaklaşık 10 ay süren çalışmaların ardından son buldu. Öğrenciler, üniversiteye ana kapıdan giriş çıkış yapmaya başladı.