26 Mart 2013 Salı

GAZİLERE VE YEŞİL KARTLILARA MÜJDE!



Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde düzenleme yaptı. Değişiklik yeşil kartlıları ve gazileri yakından ilgilendiriyor. Yeşil kartlı vatandaşların acil durumlarda özel hastanelere 112 ambulansı ile getirilmesi, zorunluluğu kaldırıldı.

UMBERTO ECO, TÜRKİYE'YE GELİYOR



İtalyan yazar, bilim adamı ve düşünür Umberto Eco, Türkiye'ye geliyor.

ANNE KARNINDAKİ SIVIDAN BAĞIRSAK TEDAVİSİ



Anne karnındaki sıvı erken doğan bebeklerde ölümcül olabilen bir bağırsak hastalığının iyileştirilmesine yardımcı olabiliyor.

LÖSEMİYE HÜCRE TEDAVİSİ UMUDU



Yeni geliştirilen hücre tedavisiyle, 7 yaşındaki lösemi hastası çocuk iyileşti.

İSTANBUL KÜTÜPHANELERİNE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ



İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve paha biçilemez büyük arşivleri yenileyerek kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor. Dün başlayan Kütüphane Haftası’nda iyi haberler veren İdare, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin yenileme çalışmalarını yüzde 95 oranında tamamladı.

11. ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ “KISA FİLM” VE “KISA FİLM ÖYKÜSÜ” YARIŞMASI



İstanbul Kısa Filmciler Derneği –İKFD Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Doğuş Üniversitesi’nin işbirliği ile “11. Ulusal Kısa Film Festivali” kapsamında “kısa film yarışması” ve “kısa film öyküsü” yarışması sonuçlanıyor.

BOLYWOOD TÜRKİYE'YE GELİYOR!



Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 15'inci kez kapılarını açacak.

100 MİLYON DOLARLIK TASARRUF SAĞLAYACAK



TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, milli işletim sistemi ‘Pardus-Anadolu Parsı’nın yenilendiğini belirterek, dün itibariyle Milli Savunma Bakanlığı dahil birçok kamu kurumunda kullanılmaya başladığını bildirdi. 

EFSANE PAC-MAN GOOGLE PLAY STORE’DA !



Bir zamanların efsane oyunu Pac-Man, 33 yıldan sonra Android kullanıcıları için yeniden düzenlendi. Sarı koca ağızlı yaratığımız, Android platformunu fethetmeye hazırlanıyor.

AKILLI TELEFONLAR İÇİN SAFİR EKRANLAR GELİYOR



Akıllı telefonlar için Gorilla Glass'tan 3 kat dayanıklı safir ekran geliyor.