9 Ekim 2012 Salı

ÇEVRECİ ÇOCUKLARA İNDİRİM VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla ''çevreci çocuk'' kartı verilecek öğrenciler, alışverişlerini indirimli yapacak.

KIYAFETLER ARTIK ASKIDA TEMİZLENECEK

Londra Tasarım Haftası'nda kıyafetlerin üzerine sinen kokuları yok eden askılar tanıtıldı. Kıyafetler, mangal kömürlü askılarda, suya sabuna gerek kalmadan temizleniyor.

İAE KÜTÜPHANESİ HİZMETİ GENİŞLETTİ

Temel amacı İstanbul'la ilgili herhangi bir konuda çalışma yapmak isteyen araştırmacıların basılı ve elektronik bilimsel kaynak ihtiyacını karşılamak, koleksiyonunu bu hedef doğrultusunda olabildiğince zenginleştirmek ve "kullanıcı dostu" bir kütüphane işlevi görmek olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi artık Çarşamba günleri saat 22:00’ye kadar açık olacak.

KENAN SOFUOĞLU, KUPASINI ALDI

Magny-Cours- Şampiyonluğu daha önce garantileyen Kenan Sofuoğlu, sezonun 13. ve son ayak koşusu olan Fransa yarışı sonrası kupasına kavuştu. Magny-Cours Pisti'ndeki yarışın bitiminde kupasını alan Sofuoğlu, zorlu bir sezonun ardından mutlu sona ulaştığını söyledi.

KÖK HÜCRE ARAŞTIRMASI NOBEL KAZANDIRDI

Merakla beklenen Nobel ödüllerinin tıp dalında kök hücre çalışması ipi göğüsledi. Dün İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan komite, Nobel Tıp Ödülü'nün Japon bilim adamı Shinya Yamanaka ile İngiliz bilim adamı John Gurdon'a verildiğini duyurdu.

BAYRAM TATİLİ 6 GÜNE ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaklaşan Kurban Bayramı'nda arife günü olan 24 Ekim günü kamuda yarım gün yapılan mesainin bu yıl yapılmayacağını, arife gününün de tam gün tatil olacağını açıkladı. Böylece Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı ile birlikte tatil 6 güne çıkmış oldu.

EMEKLİYE BAYRAM MÜJDESİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, emekli, dul ve yetim aylığı alanlara bayram öncesinde ödeme yapılacağını açıkladı.