15 Temmuz 2013 Pazartesi

LONDRA'DA İLHAM VERİCİ BİR EVSİZ MERKEZİ



İngiliz sosyal araştırma kurumlarından CHAIN’in 2013’ün mart-nisan aylarını kapsayan raporu, İngiltere ’deki evsiz sayısını yaklaşık 6 bin 473 olarak belirliyor. Son iki yılda yüzde 62 oranında artan bu rakam, hesaplanamayan rakamın çok daha fazla olduğunu göz önüne alırsak, İngilizleri hayli düşündürüyor. Binlerce göçmenin yaşadığı Londra , evsizlerin de çoğunluğunu barındırıyor. İşte West London Day Center, Londra’nın bu devasa sorunuyla 35 yıldır mücadele eden bir kurum. Methodist Kilisesi tarafından oluşturulan yardım kurumu West London Mission’ın bünyesindeki merkez, her yıl 25 yaş üzeri binlerce insana yardım ediyor.

'RAMAZANDA CAZ' BAŞLIYOR!



‘Ramazanda Caz ’ dördüncü yaşına girerken yine dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak. 2 hafta sürecek festivalde Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Jon Balke, Kudsi Ergüner ve Omar Hakim gibi dünya yıldızları müzikseverle buluşacak. Etkinlik 23 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında saat 21.00’de Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşecek.

HOLLANDALI RESSAM BAUER'İN SERGİSİNE YOĞUN İLGİ



Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi'ndeki Hollandalı oryantalist ressam Marius Bauer'in eserlerinin yer aldığı sergiyi 2 ayda 8 bin 500 kişi gezdi.

SİGARASIZ EVLER GELİYOR



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği arasında imzalanan protokolle öncelikle nüfusu 40 binin altındaki yerleşim birimlerinde inşa edilecek sosyal nitelikli konut projelerinin sözleşmelerine "sigarasız blok maddesi" eklenecek.

KADINLARA TAPU MÜJDESİ



Türkiye'de evli çiftlerin birlikte yaşadığı konutların tapuları bundan sonra bir kişinin değil, "ailenin" üzerine kayıtlı olacak. Sabah gazetesinin haberine göre, Kadınlar tapu müdürlüklerine "bu konut sadece kocamın değil, aile konutu" şerhini koyduracak. Böylece eşinin rızasını almadan kimse ev satamayacak. Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek ya da eşlerin "bu ev benim" diyerek diğerini evden kovmasını önlemek için mahkeme kararıyla uygulanıyor.

ÖZEL MÜZE SAYISI 177 YE YÜKSELDİ



Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Türkiye'de 37 ilde bulunan özel müze sayısı son verilere göre 177'ye yükseldi.

WINDOWS PHONE KULLANICILARI VINE'A KAVUŞUYOR



6 saniyelik videolar çekerek sosyal medyada paylaşmanıza olanak veren Vine’a Windows Phone kullanıcıları da kavuşuyor.

MİDE AMELİYATINA GEREK KALMAYACAK



Bilim insanları hastaların beyninde yeterince yediğini düşündüren uzun süre kalıcı özelliğe sahip bir hormon yarattı.

RADYO VE DEMOKRASİ MÜZESİ AÇILIYOR



Basmane semtinde bulunan Arkeopark’ın karşısındaki Sarmaşıklı Ev’i restore ederek Radyo ve Demokrasi Müzesi olarak İzmirliler'in hizmetine sunmaya hazırlanan Konak Belediyesi, çalışmalarının son aşamasına geldi.