19 Ağustos 2010 Perşembe

HAVALAR SERİNLİYOR

Uzun süredir bunaltan sıcak ve nemli hava hafta sonunda hissedilir derecede düşecek. Marmara bölgesinin de bulunduğu yurdun kuzey kesimleri ile Ege ve İç Anadolu’da hissedilen sıcaklıkları 7-10 derece inecek. İstanbul’da hafta sonu kuvvetli poyrazla (saatte 40-50 km hızla esecek) birlikte hissedilen sıcaklık, 10 derece birden düşerek 28-30 dereceye gerileyecek. Ankara’da 35 derecenin üzerinde seyreden sıcaklık pazar günü 30 dereceye inerken, İzmir’de ise sıcaklık 5 derece düşecek. Cumartesi günü öğle saatlerinde Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerde görülecek yağışın, pazar günü İstanbul’un her iki yakasında etkili olması bekleniyor.

HÜRRİYET

YAPI GÜVENLİĞİNE 'STANDART' GELİYOR

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının öncülüğünde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve üniversitelerin işbirliğiyle Türkiye'de, tüm binaların, Avrupa'daki uygulamalara paralel ''yapı güvenlik standardına'' göre tasarımı için çalışma yapılacak.

'ADALAR'DA ARTIK RAHATÇA YÜZEBİLİRSİNİZ'

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da 11 ayrı plaj ve Su Sporları Kulüpleri'nde deniz suyu numuneleri temiz çıktı.

ÇİNLİ MUCİTTEN 'DEPREM YATAĞI'

China Daily gazetesi, 66 yaşındaki Vang Vınşi’nin patentini aldığı yatağın dört bir yanının, içme suyu, konserve yiyecek, megafon ve çekiç konulabilen dolaplarla çevrili olduğunu, yatağın depremden sonra göçük altında kalan kişinin günlerce dayanabilmesini sağlayabildiğini yazdı.

TÜRKÇE PS3 OYUNLARI EN NİHAYET!

Sadece PlayStation 3 konsolu için hazırlanan oyunları Türkçe oynayamamaktan şikayetçi oyun severlere iyi haber. Firmanın kendi portföyündeki oyunlardan üçü peşi sıra Türkçe olarak piyasaya sürülecek.

TARİHİ SİNOP CEZAEVİ GÜNÜBİRLİK TURLARIN GÖZDESİ OLDU

Tarihi Sinop Cezaevi'ni, 2010 yılının ilk 6 ayında 250 bin turistin ziyaret ettiği belirtilirken, her gün tur organizasyonlarını konuk eden tarihi Sinop Cezaevi, Sinop'ta turizmin bir parçası haline geldi.