8 Şubat 2011 Salı

SOSYAL MEDYA HAFTASI BAŞLADI

Sosyal medya üzerine dünyanın en önemli buluşmalarından biri kabul edilen Social Media Week (Sosyal Medya Haftası) 7-11 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Yoğun ilgi gören etkinliğe 4 bine yakın kişi kayıt yaptırdı.

YÜZ KADIN YÜZ OKUL

İstanbul'un eğitimine kadın eli değiyor. Türkiye İş Kadınları Derneği, '100 hayırsever kadın adına 100 okul' kampanyası başlattı. Hedef, Güler Sabancı, Ümit Boyner gibi ünlü isimleri ikna etmek

DOĞA İÇİN "KOŞ"

Buğday Derneği ve Adım Adım oluşumu, Antalya’da 6 Mart tarihinde düzenlenecek olan Runtalya koşusunda TaTuTa yararına koşacak veya yürüyecek gönüllüler arıyor.

TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ YAPILDI

Seferihisar Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü Yarımada Takas Şenliği düzenlendi. Şenliğin amacı, tüm Yarımada ve İzmir’deki üreticileri bir araya getirerek ellerinde olmayan (korunmuş) tohumların takas edilmesini ve birbirleri ile iletişim halinde kalmaları için bir kayıt sistemi oluşturabilmesiydi.

NAZIM İSTANBUL'DA

Nazım Hikmet’in hayatını konu alan ve Genco Erkal tarafından sahnelenen tek kişilik tiyatro oyunu “Kerem Gibi”, İstanbullu seyircilerle buluşuyor.

RUS BİYOLOGLAR FELCİ FELÇ ETTİ

Rusya’da biyologlar, dünya genelinde her yıl binlerce insanı ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkûm eden kopmuş sinir lifleri sorununa çözüm bulduklarını iddia etti.

EMZİK VE BİBERON ALIRKEN DİKKAT!

Emzik, biberon ve alıştırma bardaklarının üretim veya ithalatına ilişkin sıkı denetimler geliyor. Artık emzikler için özel ambalaj ya da etiketlere kırmızı renkte büyük harflerle ürünün kullanımına ilişkin uyarılar yazılacak.

KÖRLÜĞÜN 'FAİLİ' BELLİ OLDU

Körlüğe yol açan başlıca hastalıklardan biri olan makula dejenerasyonunun kaynağı, uluslararası bir ekibin yaptığı çalışmalar sonunda bulundu.