16 Ağustos 2010 Pazartesi

EMEKLİLERE MAAŞ MÜJDESİ!

SGK ile PTT arasında yapılan protokole göre emekliler, talep ederlerse maaşlarını evlerinde alabilecek.

'BAŞKA DİLDE' İKİ ÖDÜL

İlksen Başarır'ın yönettiği 'Başka Dilde Aşk' Ukrayna'nın Berdyansk kentindeki 13. Berdyansk Film Festivali'nden iki ödülle döndü.

GÖKÇEADA HAVAALANI HİZMETE GİRDİ

Yasak bölgede olması sebebiyle yapımı ve açılması yılan hikayesine dönen Gökçeada Havaalanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle insani yardım amaçlı hizmetlerde kullanılmak üzere hizmete açıldı.

SÜMELA’DAN HOŞGÖRÜ VE BARIŞ ÇAĞRISI

Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’nda, 88 yıl sonra ilk kez ayin yapıldı. Ayini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, bugünkü heyecanlarının yanlış anlaşılmamasını istedi. Bartholomeos, “Bu heyecan, bu sevgi, bu inanç, bu bağlılık asla farklı anlamlarla bağdaştırılmamalıdır, ön yargı ile tefsir edilmemelidir. Bizim hiç bir art niyetimiz yoktur. Her zaman olduğu gibi bugün de dua etmeye geldik” dedi.

GDO BEBEK MAMASINA GİREMEYECEK

GDO'lu ürünlere Eylül sonundan itibaren etiketleme zorunluluğu getiriliyor. Bebek mamalarında GDO kullanımı ise yasak.

BODRUM BALE FESTİVALİ 'BARBAROS'LA BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği '8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali', 'Barbaros' gösterisiyle başladı.

GAZİANTEP'TE 42 FABRİKA AÇILDI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Atıksu Arıtma Tesisi ve 42 fabrika, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'nun da katılımıyla Gaziantep OSB Sanko Makina Tesisleri'nde düzenlenen törenle açıldı.

ÇANKAYA’YA TOHUM MÜZESİ

Çankaya Belediyesi, Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV) ile işbirliği yaparak bir Tohum Müzesi kurma kararı aldı.