28 Ağustos 2012 Salı

BİRİNCİ ÖĞRETİMLERDE VE AÇIKÖĞRETİMDE HARÇLAR KALDIRILDI!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç birinci öğretim ve açıköğretimde öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı.

CIRQUE DU SOLEIL, TEKRAR İSTANBUL'A GELİYOR

Cirque du Soleil, en beğenilen şovlarından Alegria ile İstanbul’a yeniden geliyor. Şov, Finansbank ana sponsorluğu ve Pozitif Live organizasyonuyla; 22, 23, 28, 29 ve 30 Eylül 2012’de Ülker Arena’da, 5, 6, 7, 12, 13 ve 14 Ekim 2012’de Ora Arena’da gerçekleştirilecek.

ASPENDOS'UN İKİNCİ YARISI EYLÜLDE BAŞLIYOR

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı, 3 Eylül'de Çin Pekin Operası'nın, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile birlikte sahneleyeceği Madam Butterfly operası ile açılacak.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SOKAK FESTİVALİ BAŞLADI

Rio Karnavalı’ndan sonra dünyanın en büyük sokak festivallerinden biri olan Notting Hill Karnavalı önceki gün Londra’da başladı.

OGS'YE RAKİP GELDİ

Otoyol ve köprü geçişlerinde nakit geçişlerden sonra şimdi de KGS devri kapanacak. 8 milyon KGS kartın yerini HGS kartlar alacak. 5 liraya satılacak etiketler, binlerce PTT şubesinden alınabilecek. Büfelerde, marketlerde benzin istasyonlarında doldurulabilecek.

PES 2013 DEMO GELİYOR

Konami Digital Entertainment GmbH PES 2013 için oynanabilir ikinci demonun 28 Ağustos’ta Xbox 360®, 29 Ağustos’ta PlayStation®3, Eylül ayında ise Windows PC için yayınlanacağını duyurdu. Bu yeni demoda oyunun süregelen evrimi gözler önüne serilecek ve heyecan dolu bir maç deneyimi sunulacak.

TEDAVİ EDİLEN KAPLUMBAĞALAR DENİZLE BULUŞTU

Mersin’de, çeşitli nedenlerle yaralanan ve bir yıl süreyle Mersin Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavi edilen iki deniz kaplumbağası törenle denize salındı. Caretta Caretta ve Chelonia Mydas (yeşil deniz kaplumbağası) türü iki kaplumbağanın yanı sıra yumurtalarından çıkan 18 yavru kaplumbağa da denizle buluştu.

HANEKE VE KİAROSTAMİ FİLMLERİ ALTIN KOZA'DA!

19. Altın Koza Film Festivali'nde, Michael Haneke ve Abbas Kiarostami'nin son filmlerinin Türkiye prömiyerleri yapılacak.