15 Temmuz 2014 Salı

DÜNYA BİYOLOJİ OLİMPİYATLARI ÜÇÜNCÜSÜ URFA'DAN



Uluslararası Dünya Biyoloji Olimpiyatları Endonezya’da yapıldı. 61 ülkeden 241 öğrencinin katıldığı olimpiyatta Fethullah Gülen cemaati kolejlerinden Şanlıurfa Çağlayan Murat Koleji öğrencisi Ahmet Bahadır Ak, üçüncü oldu.

SİLİVRİ’DE KAVUN VE BAMYA FESTİVALİ…



Unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkararak Silivri’de ekonomik ve sosyal hareketlilik yaratmayı amaçlayan Silivri Belediyesi, Selimpaşa Mahallesi’nde 34 yıl sonra yeniden başlattığı Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi.

AKBANK KISALARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI



Akbank 11. Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yeni fikirleri desteklemeyi, genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan festival, 16-26 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek.

ALZHEİMER VAKALARININ ÜÇTE BİRİ 'ÖNLENEBİLİR'



İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, dünya genelinde her üç Alzheimer vakasından birinin önlenebilir olduğuna işaret ediyor.

SCHENGEN VİZE BİLGİ SİSTEMİ TÜRKİYE'DE DEVREYE GİRİYOR



Türkiye'deki tüm Schengen Devletleri konsoloslukları 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle, Vize Bilgi Sistemini (VBS) kullanacak.

MODERN DANSIN EFSANESİ İZMİR'DE



Modern dansın kurallarını yazan, efsane dansçı ve koreograf Martha Graham'in kurduğu, Amerika'nın en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company (MGDC), 28. Uluslararası İzmir Festivali'nde gösteri yapacak. 17 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.30'da başlayacak gösteride MGDC, modern dans tarihinin satırbaşları kabul edilen efsanevi koreografilerinden örnekler sunacak.

GEBELERE ÖZEL TELEVİZYON GELİYOR



Sağlık Bakanlığının projesiyle hamilelikle ilgili merak edilen her konunun işleneceği "Gebe TV" yayına başlayacak.