19 Aralık 2012 Çarşamba

ESKİŞEHİR'DE 'PALTO FİLM GÜNLERİ'



Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Palto Film Günleri, 25-30 Aralık 2012 tarihleri arasında 6. kez Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşuyor.

EN UZUN GECEDE EN UZUN REDD KONSERİ



Son albümleri ‘Hayat Kaçık Bir Uykudur’da, uykularımızı kaçıran meselelere dokunan Redd, 21 Aralık gecesi özel bir konser için Garajistanbul sahnesinde olacak.

2,5 MİLYON ÖĞRENCİYE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ



İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) işbirliğiyle ‘Hayata Sağlıkla Gülümse’ projesi başlatıldı. Proje dâhilinde İstanbul’daki 2,5 milyon öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilecek. Maddi durumu yetersiz öğrencilerin diş tedavilerinin de ücretsiz yapılması planlanıyor.

TÜMÖRE KARŞI ETKİLİ MANTAR!



Arthrobotrys oligospora isimli mantarın ürettiği nano parçacıklarının bağışıklığı uyarıcı ve tümöre karşı etkili özellikleri keşfedildi.

'UZAY NEŞTERİ'YLE KANSERİ YENDİ



Manisa'da yaşayan inşaat mühendisi Hasan Emekli (62), Ege Bölgesi'nde sadece Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Cyberknife (Uzay Neşteri) adlı cihazla kanseri yendi. 6 yıldır kanser tedavisi gören Emekli'nin uzay neşteriyle uygulanan operasyonla karaciğer ve akciğerindeki tümörler temizlendi. 6 yıl aradan sonra ilk kez tatil yaptığını söyleyen Emekli, ''Adeta yeniden doğdum. 6 yıldır halsizlik ve yorgunluktan yürümekte bile zorlanır hale gelmiştim. Bir demiri bile sıkamıyordum. Çok şükür ki o günler geride kaldı'' dedi.

GÖKTÜRK-2 UZAYDA



Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü ilk milli keşif uydusu Göktürk 2, Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden uzaya gönderildi. Uydu yörüngeye ulaştı.