3 Aralık 2013 Salı

'KIRILAN' SERAMİĞİN İKİNCİ HAYATI



Seramik sanatçısı ve akademisyen Aygün Dinçer Kırca, Tophane-i Amire’deki Sarnıç Galeri ’de açtığı ikinci kişisel sergisi ‘Dikkatli İzleyiniz!’de ‘kırılan’ seramiğin ‘ikinci’ hayatına odaklanıyor.

TURNER PRIZE BU YIL LAURE PROUVOST'UN



İngiltere ’de modern sanat ödülü ‘Turner Prize’ı bu yıl, Fransız enstalasyon sanatçısı Laure Prouvost kazandı. Prouvost ödülünü, Birleşik Krallık’ta bu yıl kültür şehri seçilen Londonderry’de düzenlenen törenle alırken, aynı zamanda 25 bin sterlinin de sahibi oldu. 29. kez verilen ödül için heykel ve enstalasyon çalışmalarıyla dört sanatçı kısa listeye kaldı. Kısa listeye kalan sanatçılar arasında Prouvost’un yanı sıra David Shrigley, Lynette Yiadom-Boakye ve Tino Sehgal de yer aldı.

INSTAGRAM KULLANICILARINA MÜJDE



Windows Phone’a uyumlu hale gelmesiyle kullanıcı tabanını giderek artırmayı hedefleyen Instagram, kullanıcıların daha rahat sohbet edebilmesi için yeni bir mesajlaşma içeriği üzerinde çalışıyor olabilir.

JUSTIN TIMBERLAKE İSTANBUL'A GELİYOR



Justin Timberlake, 'The 20/20 Experience World Tour' kapsamında 26 Mayıs 2014'te İstanbul İTÜ Stadyumu'nda olacak. Konser, Justin Timberlake'in Türkiye'deki ilk solo performansı olacak.

KİVİ YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Diyetisyen Gizem Şeber kivinin bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmadığını yaşlanmayı da geciktirdiğini söyledi.