14 Haziran 2012 Perşembe

ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDE

Çölyak hastalarının gluten içermemesi nedeniyle rahatlıkla tüketebileceği, iki adet karabuğday çeşit adayı için üretim izni alındı. "Karabuğdayla Sağlıklı Yaşama Merhaba" sloganıyla tanıtım ve eğitim çalışmaları başlatıldı.

"AKILLI ENERJİ" ZAMANI

Güneş ve rüzgar gibi ''akıllı enerji'' ürünlerine geçtiğimiz yıl 222 milyar 35 milyon dolar yatırıldığı belirlendi. Rakam 2015 yılında 420 milyar dolara çıkacak.

İNCİ KEFALİNİ YOK OLMAKTAN KURTARDI, ŞİMDİ DE BİSİKLETLE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Van Gölü'nde yaşayan nesli tükenmekte olan inci kefalini yok olmaktan kurtarıp, üretimini artırmak için yaptığı çalışmalarla ekrana gelen Prof. Dr. Mustafa Sarı yeni projesi ile fark yaratmaya devam ediyor.

ÜNİVERSİTELERDEKİ KONTENJAN 10 BİN ARTIRILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerdeki kontenjanın 10 bin artırıldığını açıkladı.

14 HAZİRAN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nü kutlayarak, "Türk Kızılayı'nın amacı sadece yeni kan bağışçılarının kazanılmasını sağlamak değil, kanlarını, sadece hayat kurtardıklarının bilinciyle, gönüllü bağışlayan yardımseverleri kutlamak ve onlara teşekkür etmektir" dedi.

ANTALYA’NIN MAĞARALARI YURTDIŞINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Türkiye’de bulunan turizme açık 50 mağaranın yedisine sahip Antalya’da, alternatif turizm değerlerini içeren bir kitap hazırlanıyor. Antalya Valiliği öncülüğünde hazırlanmasına başlanılan Antalya Mağaraları kitabı, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hazırlanıp, yurtdışı fuarlarda tanıtılacak.