13 Kasım 2013 Çarşamba

TÜRK ÖĞRENCİLERE CERN ŞANSI



Isparta'da uçak kazasında ölen fizikçi Prof.Dr. Engin Arık, adına açılan fon sayesinde her yıl 7 üniversite öğrencisi, yüksek enerjili parçacık fiziği deneylerinin yapıldığı Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nde (CERN) 3 ay staj yapabiliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ FOTOĞRAFÇI DOĞA KOLEJİ'NDE



National Geographic Society’nin 125. yıl kutlamaları çerçevesinde Doğa Koleji ve National Geographic Türkiye işbirliğiyle Türkiye’ye gelen dünyanın en ünlü fotoğrafçılarından Matt Moyer, Doğa Koleji öğrencileriyle bir araya geliyor.

SELÜLİTİ YOK EDEN KOT ÜRETİLDİ



Alexandre Herchcovitch tarafından üretilen kotun, tasarımcısı tarafından selüliti yok ettiği iddia edildi.

İSTANBUL'DA "AKILLI OTOBÜS" DÖNEMİ



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hizmete giren 100 İETT otobüsünün "wireless" ve "akıllı telefon şarj üniteleri"yle İstanbul’da akıllı otobüs dönemini başlattıklarını söyledi.

ABBA'DAN 40. YIL KONSERİ



Yetmişli yıllara damgasını vuran ve 1974 yılında “Waterloo” şarkısı ile Eurovizyon Şarkı Yarışmasını kazanan İsveçli ABBA topluluğu 30 yıl sonra tek  konser için tekrar bir araya gelme kararı aldı.

İZMİR'DE OSCAR'LIK KISA FİLMLER



İzmir Kısa Film Festivali 19 Kasım’da kapılarını 14’üncü kez açıyor. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde Oscar, BAFTA, Cannes, Berlin’de adından söz ettirmiş kısa filmleri izlemek mümkün.

FITIĞA AMELİYATSIZ ÇÖZÜM



Bel ve boyun fıtıkları artık ameliyatsız olarak manipülasyon (elle tedavi) sayesinde yok ediliyor.

MİKRODALGA SİNYALLERİNDEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLDİ



Mikrodalga sinyaller yoluyla cep telefonunu şarj edebilecek güçte elektrik akımı üretildi. ABD'nin Duke Üniversitesi'nden bir ekip, kullandıkları teknolojinin güneş enerjisi panelleri kadar etkili olduğunu söylüyor.