1 Temmuz 2013 Pazartesi

ROGER WATERS 4 AĞUSTOS'TA İSTANBUL'DA



Bir döneme damgasını vuran progressive rock grubu Pink Floyd’un kurucusu sayılan Roger Waters, 4 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor. İTÜ Stadyumu’nda müzikseverlerle buluşacak  olan Roger Waters’ın ‘The Wall’ konseri için büyük bir sahne ve 110 metrelik duvar kurulacak.

SU PARKINDAN SANAT ESERİNE: WATER CUBE



2008’de Pekin’de düzenlenen olimpiyatlarda inşa edilen ve artık su parkı olarak kullanılan Water Cube, sanatçı Jennifer Wen Ma’nın çalışmasıyla bir sanat eseri haline geldi.

ASSOS'TA FELSEFE YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR



Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından organize edilmekte olan Assos'ta Felsefe etkinliği yaz dönemi 1 Temmuz'da başlyor. Bu dönem ünlü Alman filozof Friedrich Nietzsche üzerine sunum ve tartışmalar yapılacak.

YAZIN VAZGEÇİLMEZİ MÜZİK FESTİVALLERİ



Dünyanın en büyük festivallerinden Glastonburry 30 Haziran'a kadar hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Peki yaz boyunca dünyanın dört bir yanında hangi festivaller olacak. Buyrun...

ASTERİKS YENİ MACERAYA HAZIR!



Dünyaca ünlü çizgi roman serisi Asteriks, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak olan yeni kitabıyla yeniden takipçileriyle buluşarak bu hasreti dindirecek. Üstelik yeni bir yazar kadrosuyla...

MOSKOVA'NIN EN İYİSİ 'ZERRE'



Moskova'da düzenlenen ve Rusya'nın Oscar'ı sayılan festivalde 16 film yarıştı. Festivalde 'Zerre' En İyi Film, Türk oyuncu Jale Arıkan da En İyi Film Sanatçısı seçildi.

13 YILDA 19 BİN KIZ MEZUN OLDU



Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ekonomik imkânsızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü Kardelenler projesi yeni mezunlarını verdi.

GIDALARA RENKLENDİRİCİ KATMA DÖNEMİ KAPANDI

Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne göre ekmekte katkı, balda renklendirici yasak olacak. Domuz ürünleri katkı maddelerinde kullanılamayacak. Çocuklarda dikkat bozukluğu yapan 6 madde, gıda etiketlerinin üzerinde belirtilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.