24 Mayıs 2010 Pazartesi

ABDÜLCANBAZ GERİ DÖNÜYOR!

Osman Uslu, henüz Turhan Selçuk yaşarken haklarını satın aldığı Abdülcanbaz’ın maceralarını, çizgi romana uzak olanların, Abdülcanbaz’a yetişemeyenlerin de ilgisini çekecek yeni projelerle canlandıracak. Kendisi de bir Turhan Selçuk hayranı olan Uslu, bu sıralar canını dişine takmış, gece gündüz Abdülcanbaz'la uğraşıyor. Hayalleri, hedefleri, büyük, kendinden emin, Türkiye’nin büyük reklam ajanslarından Publicis’in yönetim kurulu başkanı Uslu’yla, Abdülcanbaz’ın 21. yüzyıl maceralarını konuştuk.

HRANT DİNK BELGESELİNE ÖDÜL

Yapımcılığını yönetmen ve gazeteci Osman Okkan ve Simone Sitte'nin üstlendiği 'Hrant Dink Cinayeti Dosyası' adlı belgesel, Hamburg'dan ödülle döndü.

AVRUPA'NIN EN GÖZDE 6 OTELİ TÜRKİYE'DE

The Sunday Times gazetesi, "Avrupa’nın en gözde 100 oteli" listesinde Türkiye’den Miapera(İstanbul), Taş Otel(Alaçatı), Bördübet(Bozburun), Dionysos Otel(Kumlubuk) Villa Mahal(Kalkan) ve Yedi Burunlar Lighthouse(Fethiye) oteline de yer verdi.

KAYIP KENT 'GERMENİCİA'

Kahramanmaraş’ta kaçak kazı sırasında tesadüfen bulunan mozaikler, kayıp kent Germenicia’yı gün yüzüne çıkarıyor. Renkli taşların büyülü dünyası ile ilk kez karşılaşan kent, yıllardır üzerinde yaşadığı antik şehri dünya kültür mirası ile buluşturmaya çalışıyor.

ALTIN PALMİYE TAYLAND'A GİTTİ

63. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" filminin oldu.

FOÇA SOKAKLARINDA BİSİKLET TURU

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Sağlıklı yaşam için pedal çevirin’ adı altında düzenlenen etkinliğe çok sayıda genç bisiklet sever ile birlikte Foça’nın sporcu kimliği ile tanınan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı.

THY 1500 HOSTES ALACAK!

Bu yıl bin 500 personel alacaklarını açıklayan THY Genel Müdürü Temel Kotil Dünyada en çok noktaya uçan ilk 10 şirket arasına girmeyi hedefliyoruz' dedi.

Sürekli kaliteyi hedefleyen bir şirket olduklarını, Avrupa'da kalite ile kazandıklarını söyleyen Kotil, yıl sonunda dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketleri arasında 8 veya 9'uncu olmayı hedeflediklerini belirtti.