3 Mayıs 2010 Pazartesi

KEMAN SANATÇIMIZ PELİN HALKACI POLONYA'DA

Keman virtiözü Pelin Halkacı Akın 3-5 Mayıs günlerinde Polonya'nın Varşova F.Chopin Müzik Üniversitesi'nde Keman Ustalık sınıfı için"Workshop" yapacak. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi(MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı'nda çalışmakta ve "Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Oda Orkestrası"nın başkemancılığı görevini sürdürmektedir.

"TARİHİN DERİNLİKLERİNE ÜÇ BOYUTLU YOLCULUK"

''Tarihin Derinliklerine 3 Boyutlu Yolculuk'' temasıyla açılan sergi, İstanbul'un ve Türkiye'nin tarihi eserlerini bir araya getirdi.

RİZE'DE HES'LERE KARŞI DERELERDEN İKİ ZAFER DAHA

Rize'nin can damarı sayılan dereler üzerine kurulu Hidroelektrik Santrallara (HES) karşı savaş açan Derelerin Kardeşliği Platformu'nun mücadelesi peş peşe sonuçlar verdi.

"TARİHE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKIN" KONSERİ

Kültür, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (KÜLTURÇEV), vatandaşları; kültüre, tarihe ve doğaya sahip çıkmaya çağırmak amacıyla 6 Mayıs Perşembe günü Ankara'da bir konser düzenleyecek.

ÇOCUKLAR İÇİN 84 BİN TL TOPLANDI

UNICEF ve Federal Almanya Büyükelçiliği'nin bu yıl "Mayıs'a dans" balosunu çocuklar yararına düzenlediği gecede 84 bin 860 TL yardım toplandı.

"AKILLI ŞEHİRLER"

IBM’in düzenlediği “Akıllı Şehirler” toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle; Berlin ve New York’un ardından 6 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Conrad Hotel’de gerçekleştirilecek.

DEPREM EĞİTİM TIRI ELAZIĞ`DA

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yola çıkarılan Kuzey Anadolu Fay Hattı Tır`ı Elazığ`a geldi.

TUZ GÖLÜ 'CAN'LANIYOR!

Geçen yıl 45 bin flamingoya ev sahipliği yapan Tuz Gölü’nde bu yıl da binlerce allı turnanın gözlerini dünyaya açması bekleniyor.