5 Haziran 2010 Cumartesi

CAZ DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ İSTANBUL'DA

10 - 30 Haziran tarihleri arasında Akbank Sanat'ta Caz Günleri dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturuyor.

SSM'DE 'EFSANE İSTANBUL' SERGİSİ

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin (SSM), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının iş birliğiyle ve Sabancı Holding'in sponsorluğunda düzenlediği, ''Efsane İstanbul: Bizantion'dan İstanbul'a-Bir Başkentin 8000 Yılı'' sergisi, bugün sanatseverlerle buluşacak.

TÜRK MUTFAĞI, AMERİKAN DERGİSİNDE

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ile yemek dergisi "Bon Appetit" tarafından "Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği" düzenlendi.

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜYE ÖNLEMLER

Çevre ve Orman Bakanlığının ''Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükununun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak ve tedbirleri kademeli olarak uygulamaya koymak amacıyla düzenlenen yönetmelik, insanların maruz kaldığı çevresel gürültüler ile çevresel titreşime yönelik esas ve usulleri kapsıyor.

TÜRK BİLİM ADAMININ BAŞARISI

Doçent Dr. Çağan Hakkı Şekercioğlu, dünyadaki bilimsel makaleleri endeksleyen ve bilim insanlarının bilimsel etkisini ölçen Thomson Reuters Essential Science Indicators’da (Önemli Bilim Göstergeleri) ekoloji ve çevre bilim dalındaki çalışmaları ile dünyada son 10 yılda en çok atıf almış ilk %1 bilim insanı arasına girdi.

ÇEVRE OSCARLARI İÇİN YARIŞIYORLAR

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında üniversiteli gençler arasında “Atık ve Geri Dönüşüm” konulu Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Birinci olan yönetmene çevre oscarı verilecek