11 Ağustos 2011 Perşembe

BİENAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

12. İstanbul Bienali, 17 Eylül tarihinden itibaren İstanbul’u bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek. Avrupa’da Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılan İstanbul Bienali'nin bu yılki başlığı İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 olarak belirlendi.

KGS YERİNE 'HIZLI GEÇİŞ' GELİYOR

Trafikte duraklamanın önlenmesi için KGS'ye alternatif olarak kurulan HGS Ekim'de hizmete girecek. 600 civarındaki KGS gişesinin tümü bir yılda HGS'ye dönüşecek.

ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ İLE KAĞIT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİ GELİYOR...

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, ulaştırma mühendisliği ve kağıt mühendisliği bölümlerini açmak istediklerini ve bunun projesini önümüzdeki hafta YÖK'e sunacaklarını söyledi.

'YAĞMUR ADAM' KONTENJANI

‘Müzik dehası’ olarak nitelendirilmesine rağmen devlet konservatuvarı lise bölümüne alınmayan, üniversite yolu da kapalı olan otistik Buğra Çankır’ın durumu YÖK’ü harekete geçirdi. YÖK, engelli öğrencilerin özel yetenekle öğrenci alan bölümlere gidebilmesi için çalışma başlattı. Hikâyeleri ‘Rain Man’ (Yağmur Adam) filmiyle beyazperdeye de yansıyan otistik çocuklar için pozitif ayrımcılık gündemde.

DOMUZ GRİBİ SONA ERDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribi salgınının sona erdiğini açıkladı.

TWITTER FOTOĞRAF PAYLAŞIMI BAŞLADI

Ülkemizde de internet kullanıcıları yavaş yavaş Twitter’a alışmaya başladılar. Sadece 140 karakter ile duygu ve düşüncelerinizi paylaşabildiğiniz Twitter, bugünden itibaren fotoğraf paylaşımına da olanak tanımaya başladı.