7 Kasım 2012 Çarşamba

AFİFE BALESİ 14 YIL SONRA YENİDEN SAHNEDE

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, koreografisi ve librettosu Beyhan Murphy'e, müzikleri Turgay Erdener'e ait olan Afife adlı modern bale eserini, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenişinden 14 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşturuyor.

KRİSTAL KAYISI'DA HEYECAN BAŞLIYOR!

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, Türk ve dünya sinemasından hazırlanan seçkin örneklerle yine dopdolu!

20 BİN LİRA ÖDÜLLÜ SENARYO YARIŞMASI

TÜRSAK Vakfı ve T.C. Sinema Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen En İyi İlk Senaryo Yarışması’yla, ilk uzun metrajlı film senaryosunu yazacak senarist adaylarına destek verilecek.

BULGARİSTAN TÜRKİYE’YE 400 ESER İADE EDİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’den çıkış yaptıktan sonra Bulgaristan sınır kapılarında yakalanan 400 eseri almak üzere Bulgaristan’a geldi. Eserler arasında Akdeniz mermerinden yapılan Roma Dönemine ait 98 santimetre yüksekliğinde bir heykel de bulunuyor.

DÜNYADAKİ GENÇ ÜROLOGLARA TÜRKLER LİDERLİK YAPIYOR

2010 yılında Doç.Dr. Emre Huri öncülüğünde Türk Genç Ürologları tarafından kurulan Dünya Genç Ürologları Federasyonu (IYUA), 1000’e yakın üyesi ve dünyadan 100’e yakın temsilcisi ile dünyadaki genç ürologları tek bir çatı altında toplamak için elbirliği ile çalışıyor.

KANSERLE MÜCADELEDE YENİ UMUT

ABD'nin New York kentindeki Rochester Üniversitesi'nden Vera Gorbunova'nın başkanlığındaki bilim ekibinin kör köstebek fareleri üzerinde yaptıkları araştırma, bu hayvanlardaki, hücrelerin aşırı çoğalmasını önleyen eşsiz bir mekanizmayı ortaya çıkardı.

INSTAGRAM ARTIK WEB'DE

İOS ve Anroid işletim sistemi için geliştirilen fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ın internet sitesinde, uygulamaya, mobil cihazlara gerek duymadan herhangi bir web tarayıcısı üzerinden ulaşılabileceği, fotoğraflar hakkında yorum yapılabileceği ve fotoğraf yüklenebileceği duyuruldu.