13 Aralık 2010 Pazartesi

BÜYÜK İKLİM UZLAŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Uzun pazarlıkların ardından Meksika'daki Dünya İklim Zirvesi’nde uzlaşma sağlandı. Buna göre, iklim değişikliği ile mücadele için “Yeşil İklim Fonu“ oluşturulacak.

"PİPPA'YA MEKTUBUM"A ABD'DEN ÖDÜL

ABD'de 15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen kısa film ve belgesel yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada "En İyi Kısa Film Ödülünü" yönetmen İ. Serhat Karaaslan'ın "Bisiklet" filmi, "En İyi Belgesel Ödülünü" de yönetmenliğini Bingöl Elmas'ın yaptığı "Pippa'ya Mektubum" aldı.

BODRUM TURİSTİ İÇİN DENİZALTI

Yalıkavak Belediyesi ve Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SUTA), Türkiye’nin ilk turizm denizaltısı ‘Yalıkavak TD Bodrum’un projesini tamamladı. Denizaltı yerli kaynaklarla üretilecek ve 2 yıl içinde tamamlanacak. Her seferinde 47 meraklıyı 1-1.5 saat boyunca denizin 40 metre altında gezdirecek.

İSTANBUL ANİMASYON FESTİVALİ 6. KEZ

Bu sene altıncısı düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali 16-19 Aralık tarihlerinde Pera Müzesi'nde.

TÜRK PROFESÖR KANSERİ HAPLA DURDURDU

Dünyanın saygın kanser araştırma merkezlerinden biri kabul edilen Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Mustafa Camgöz, kanserin dağılmasını önleyici, solid tümörlerin yayılmasına son verecek yeni nesil bir ilaç geliştirdiklerini, gelecek yıl klinik deneylere başlayacaklarını açıkladı.

AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN 2. EKONOMİSİ

Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5.5 büyüdü. Türkiye böylece Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi oldu.

İŞSİZLERE 1500 LİRA MAAŞ

Çalışma Bakanlığı, işsizlik sigortasından yararlanmayı kolaylaştırıp, maaşı artırıyor. İşsizlik maaşını da kriz maaşını da asgari ücrete endekslemekten vazgeçiyor. Böylece çalışırken yüksek prim ödeyen işsizin de; kriz nedeniyle maaşını fondan alan kriz çalışanının maaşı da 1500 lirayı bulacak.

400 BİN ESNAFA KART MÜJDESİ

Borç yapılandırma tasarısının ardından gözler bankalara çevrildi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, kart borçlarının yapılandırılması konusunda yeşil ışık yaktı. TBB ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) genel sekreterlerinin de aralarında yer aldığı altı kişilik komisyon bugün kuruluyor. Komisyon, yapılandırmanın takvimi, uygulanacak faiz oranı gibi ayrıntıları bankaların da görüşünü alarak belirleyecek. Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, 400 bin kart borçlusu esnaf ve takibe düşen 2 milyon vatandaşın umutla beklediği yapılandırma çalışması 10 gün içinde tamamlanacak. Devlet borçlusuyla barıştı, sıra bankalara olan kredi kartı borçlarına geldi. Kredi kartı borcu olan esnafa da yeniden yapılandırma umudu doğdu. Kredi kartı borçları nedeniyle zorlu bir yıl geçiren esnaf, ikinci kez TBB'nin kapısını çaldı. TBB Başkanı Ersin Özince ile görüşen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ortak komisyon kurma kararı aldıklarını belirtti. Palandöken, "6 kişilik bu komisyonda genel sekreterler, hukuk işleri ve mali müşavirler yer alacak. Çalışmanın 10 gün içinde tamamlanması hedefleniyor" dedi.