7 Şubat 2011 Pazartesi

DURDURULAMAZ BÜYÜK GELİŞİM

Vizyona giren film sayısından seyirci artışına, yerli filmlerin uluslararası alanda kazandığı prestij ve ödüllere kadar Türk sineması son 10 yılda çıtasını büyük ölçüde yükseltti.

SİBER-ODTÜ EN İYİ 500'DE

ODTÜ, dünyadaki 19 bin üniversitenin değerlendirildiği ''Webometrics Ranking of World Universities'' sıralamasında, bu yıl 321. sırada yer alarak, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına giren tek Türk üniversitesi oldu.

11 GÜNDE KALP HÜCRESİ ÜRETTİ

Doktor Cem Efe, ekibiyle 11 gün içinde fare deri hücrelerinden kendiliğinden atan kalp hücresi elde etmeyi başardı. Daha önce bu süre 30-40 gün sürüyordu. Efe ve ekibinin geliştirdiği bu yöntem sayesinde ileride insanlar için kalp, beyin ya da pankreas hücresi elde edilebilir.

BEL FITIĞI KORKULU RÜYA OLMAKTAN ÇIKIYOR

İşgücü kaybı ve uzun süreli tedaviler nedeniyle toplumda en korkulan hastalıklardan biri olarak kabul edilen bel fıtığı, korkulu rüya olmaktan çıkıyor. Hastalar, "Endoskopik Mikrodiskektomi" yöntemi ile kısa sürede günlük hayata dönüyor.

GÖRKEMLİ KAPANIŞ

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapanış töreni ile sona erdi. TRT’nin canlı yayınladığı organizasyon, 80 ülkeden izlendi

ÇANAKKALE KENT MÜZESİ VE ARŞİVİ ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde düzenlenen etkinlikte Bizet'in Carmen Operasından parçaların gösterildiği klasik müzik dinletisi büyük ilgi gördü.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KEMAN ORKESTRASI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Roman Federasyonları ile işbirliği yaparak hazırladığı proje kapsamında Mayıs ayında düzenlenecek ‘1’inci Uluslararası Roman Festivali’nde 1000 kişilik keman orkestrası konser verecek.