1 Ağustos 2011 Pazartesi

BİTLİS'TE BİR MUCİZE

Geçen yılki LYS başarısıyla Türkiye'yi şaşkına çeviren Bitlis bu yıl da 'Türkçe-Sosyal'de birinci oldu. Şehir dev üniversitelere öğrenci göndermeye hazırlanıyor.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI İÇİN UMUT

Akdeniz sahillerinde, yaklaşık 10 yıldır yürütülen eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları sonucunda, deniz kaplumbağalarının yuva sayısı geçen yıla göre iki katına çıktı.

CAZIN FIRST LADY’Sİ GELİYOR

Dünyaca ünlü, "Cazın First Lady’si" olarak bilinen 2 Grammy ödülü sahibi Diane Schuur, 9 Agustos’da Reina ve 11 Ağustos’da Bodrum Marina Yacht Club'da.


TUTANKAMON'A AİT ESERLER MISIR'A DÖNÜYOR

New York Metropolitan Sanat Müzesi, firavun Tutankamon'a ait 19 parça eseri Mısır'a iade etmeyi kabul etti.

'SARAYBOSNA'NIN FAHRİ KALBİ'

17. Saraybosna Film Festivali’nde ödül sahipleri belli oldu. Türkiye’den "Kırık Midyeler"in de katıldığı uzun metrajlı film yarışmasında "Saraybosna’nın kalbi" ödülünü Avusturyalı yönetmen Karl Markovics’in "Atmen" (Nefes Almak) filmi aldı.

HIZLI TEŞHİS İÇİN SEYYAR KAN TESTİ

Nature Medicine isimli dergide yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, ucuz ve küçük yeni kan testi teçhizatları tıbbi yardım alanında önemli değişikliklerin önünü açabilir.

RAMAZAN’DA THY'DE TÜM İÇ HATLAR HERŞEY DAHİL 99 TL

Ramazan’a özel düzenlenen kampanya ile yolcular, 01-25 Ağustos 2011(dahil) tarihleri arasında, İstanbul çıkışlı ve varışlı tüm iç hat seferlerinde gerçekleştireceği seyahatlerinde tek yön herşey dahil 99 TL’ye seyahat edebilecekler.

İZMİR'DE ÖRNEK PROJE

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iç göç entegrasyon çalışmaları kapsamında AB desteğiyle açtığı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin 18 aylık proje süresi sona erdi.

İŞSİZLİK MAAŞINA ZAM

Halen asgari ücretin yüzde 80'i düzeyinde olan işsizlik aylığındaki üst sınır asgari ücretin 1.5 katına çıkarılacak. Böylece halen en fazla 670 lira olan işsizlik aylığı bin 256 liraya kadar çıkabilecek.