16 Ağustos 2013 Cuma

MELİH CEVDET ANDAY ŞİİR ÖDÜLÜ FİŞEKÇİ'NİN



2006 senesinden beri Türkiye Yazarlar Sendikası ve Muğla Ören Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’ne bu sene Turgay Fişekçi layık görüldü.

SÜMELA MANASTIRI YENİLENİYOR



Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nın kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan projelerin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

ODTÜ İLK 100'DE...



İngiltere merkezli haftalık dergi "Times Higher Education", dünyanın en iyi 100 üniversitesi sıralamasını yaptı. Harvard Üniversitesi ilk sıradaki yerini korurken, o sıralama içinde Türkiye'den de bir üniversite var. ODTÜ listede 51'inci sırada.
Massachusetts Institute of Technology ikinci, Cambridge University de üçüncü sırada yerini aldı.

AKBANK CAZ FESTİVALİ'NE CAZIN ÖNEMLİ İSİMLERİ GELİYOR



25 Eylül-12 Ekim 2013 tarihleri arasında üç hafta boyunca şehri cazın farklı renkleriyle kucaklamayı hedefleyen 23. Akbank Caz Festivali "nin bu yılki programında, Grammy ödüllü Cassandra Wilson'ın ve hip hop'un da ünlü ismi Mos Def'in yanı sıra, Harriet Tubman, Enrico Rava, Mare Nostrum ve Nicholas Payton ve Mulatu Astatke gib cazın önemli isimleri İstanbul'a geliyor.

CEP TELEFONUYLA KATARAKT TEŞHİSİ



Dünyadaki her beş görme engelliden beşinin önlenebilir ya da tedavi edilebilir olduğu tahmin ediliyor. Yeryüzünün yoksul bölgelerinde bile aslında büyükçe kent ve kasabalarda göz doktoru bulunuyor. Ama sorun daha ziyade doktorun hastalara ulaşımında yaşanıyor.

DÜNYANIN EN ESKİ 'OYUN SETİ' SİİRT'TE



Siirt il merkezinin 20 kilometre kuzeybatısında yer alan, Ilısu Baraj sahası altındaki Başur Höyük'te sürdürülen kazılar sırasında 49 küçük taş ve heykelcik bulundu. Farklı şekillerde olan ve yeşil, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renklerdeki nesneler, şimdiye kadar açığa çıkarılan en eski oyun seti niteliğinde.