27 Mayıs 2014 Salı

TÜKETİCİLER İÇİN YARINDAN İTİBAREN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR TÜKETİCİ ARTIK KRAL!



Tüketiciler için Türkiye ’de yeni bir dönem başlıyor. 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, yarından itibaren uygulamaya konuluyor. 1995’te çıkarılan 4077 sayılı Tüketici Yasası’nın yerini alacak olan bu yeni yasa, daha önce tüketicilerin maduriyetlerine yol açan, haksız yere ceza ödemelerine ve zarar görmelerine neden olan birçok uygulamaya da son veriyor. İşte yeni haklar:

5. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR



Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü; DenizBank’ın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali ile 3-17 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlere muhteşem bir opera şöleni yaşatmaya hazırlanıyor.

TÜRK DOKTORDAN BİR İLK!



Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, dünya tıp literatüründe görülmeyen bir ameliyat gerçekleştirildi. Geçen Cuma günü, 4 çocuklu Yusra Algur (34) adlı 16 haftalık hamile kadının sağ böbreğindeki 6 santimlik tümör, Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Binbay ve ekibi tarafından laparoskopi yöntemi ile alındı. Ameliyatın ardından anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtildi.

İŞ BANKASI’DAN 1 MİLYON 200 BİN ÖĞRENCİYE KARNE HEDİYESİ



Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olan ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyası ile İş Bankası, bu yıl 7. kez yaz tatiline giren 1 milyondan fazla ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor.