5 Mayıs 2011 Perşembe

EN BÜYÜK BİLİM FUARINA 8 PROJE

Caretta İletişim'den yapılan yazılı açıklamada, 8–13 Mayıs tarihleri arasında Intel'in, ABD'nde düzenleyeceği geleneksel Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'na, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile International Environmental Project Olympiad (INEPO) tarafından seçilen 8 projenin katılacağı bildirildi.

FAZLA KİLOLARA 'CİĞERDEN' ÇÖZÜM

Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibinden çarpıcı buluş. Ekip, karaciğer dokusunda metabolizmayı bozarak diyabete yol açan mekanizmanın protein değil 'yağlar tarafından' kontrol edildiğini ortaya çıkardı. Hotamışlıgil, karaciğere yapılan genetik müdahaleyle kalsiyum dengesini sağlayıp diyabeti yok etmeyi başardı. Çalışma 'Nature'da yayımlandı, bilim camiasına duyuruldu.

25 BİN YILLIK MAĞARA RESİMLERİ BULUNDU

İspanya'nın kuzeyindeki bir mağarada, yaklaşık 25 bin yıl önce çizilmiş resimler bulundu.

UÇAN SÜPÜRGE BAŞLIYOR

"14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali", yarın akşam saat 20.00'de Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde düzenlenecek açılış töreni ile başlıyor.

'ROMAN' GİBİ FESTİVAL!


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini organize ettiği "Uluslararası Roman Festivali", 5-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmit Sekapark alanında düzenleniyor.

DÜNYA SANATINI BULUŞTURAN İZMİR SANAT BİENAL'İ AÇILDI


Ünlü ressam Seba Uğurtan'ın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Uluslararası İzmir Sanat Bienal'i dün Fuar 3 ve 4 nolu salonlarında başladı. Etkinliğe 46 ülkeden 535 sanatçı 2 bin eseriyle katılıyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi bir çok sanat dalına ev sahipliği yapacak etkinlik 11 Mayıs'a kadar açık kalacak. Maria Sezer'in üzümleri kalıplara sokarak yaptığı yaptığı düzenleme, Dilek Bilir'in keçeyi kullanarak yaptığı tarihi giysiler büyük ilgi görüyor.