29 Temmuz 2013 Pazartesi

SGK'DAN EMEKLİ AYLIĞI ALANLARA FARK MÜJDESİ



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 1 milyon 930 bin 102 kişiye 1 Temmuz'dan itibaren aylıklarında oluşan fark tutarlarının ödeneceğini bildirdi.

GENÇ ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONU!



FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Türkiye, Hırvatistan'ı 81-74 yenerek tarihinde ilk kez altın madalyanın sahibi oldu.

DOĞUŞTAN GÖRME ENGELLİYDİ, ARTIK GÖRÜYOR



Kanada'nın Montreal kentinde doğuştan görme engelli 68 yaşındaki kişi, geçirdiği ameliyat sonrası görmeye başladı.

KENT GEÇMİŞİYLE TANIŞTI



Yenikapı Marmaray kazılarından elde edilen bir insan iskeleti, İstanbul’un yerleşim tarihini günümüzden yaklaşık 8500 yıl önceye taşımıştı. Metro ve Marmaray projeleri nedeniyle Aksaray, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar’da sürdürülen kazılarla gün ışığına çıkarılan buluntular İstanbul’un tarihini derinden etkilemişti. Bu buluntuların bir bölümünün öyküsü, şimdi İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ndeki “Saklı Limandan Hikâyeler: Yenikapı’nın Batıkları” sergisinde.

ANTİK KENTLER İÇİN FOTOĞRAFLI TANITIM ÇALIŞMASI YAPILDI




UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi ile listeye aday doğal ve kültürel varlıkların tanıtımında kullanılmak amacıyla 2,5 ay süren doğal alanlar ve antik kentleri fotoğraflama çalışması yapıldı. Çekilen fotoğraflar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkilileri tarafından değerlendirildikten sonra geçici listede yer alan doğal ve kültürel mirasların tanıtımı için "UNESCO World Heritage in Turkey" adlı kitapta yayınlandı.

GÖKTEN YERE, YERDEN GÖĞE YENİ DALGALAR



Paris'in genç sanat merkezlerinden 'Palais de Tokyo' küratörlüğünü Adan Yıldız'ın yaptığı 'İlhamın Tarihi'ne ev sahipliği yapıyor.

BATARYA ÖMRÜNÜ TAM GÜNE ÇIKARACAK!



Dünyanın en büyük arama motoru Google, Android telefonlarda yeni bir yazılımla batarya ömrünü uzatmak ve tüm gün dayanacak hale getirmeyi amaçlıyor.

DOĞU'DA ORGANİK TARIM POTANSİYELİ



Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarımın Türkiye'de önemli imkanlar sunduğunu vurgulayarak, "İlaç ve gübrenin en az kullanıldığı, kimyasallarla toprağın en az kirlendiği Doğu Anadolu, olağanüstü organik tarım potansiyeline sahip" dedi.