26 Ocak 2011 Çarşamba

GÜNDE BİR KİVİ HASTALIKTAN KORUYOR

C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivi, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlüyor, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

KANSERDE 2 ÖNEMLİ GELİŞME

İngiliz bilim adamları, kanserin vücutta yayılmasına neden olan “WWP2” adlı bir gen keşfetti. East Angila Üniversitesi bilim adamları 10 yıl içinde tümörün yayılmasını durduracak ilaçlar geliştireceklerini açıkladı. Genin, kanser hücreleri içinde yer aldığı ve vücutta kanser hücrelerinin yayılmasını önleyen bir proteine saldırarak, bu proteini bozduğu kaydedildi.

KARAMAN'DA KÖY OKULLARINA GÜNEŞ ENERJİ DESTEĞİ

Çevre ve Orman Bakanlığı Orköy kapsamında yürütülen ve 15 köy ilköğretim Okuluna Güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasına katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri verildi.

İNÖNÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde, 7-13 yaş grubundaki üstün yetenek ve zekaya sahip öğrencilerin bilimsel araştırmalara aşinalık kazanmaları, geleceğin bilim insanlarının şimdiden yetiştirilmesi amacıyla İnönü Çocuk Üniversitesi'ni kuruldu.

KARBON ELYAF HAYATI HAFİFLETİYOR

Çelikten 3 kat daha kuvvetli ve 5 kat daha hafif olan karbon elyaf hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra kolonları sarmalayıp depremde binaların yıkılmasını engelliyor. Dünyada kompozit malzemelerin emekleme durumunda olduğunu belirten Aksa Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, "Bu malzemelerin üretimi için kanuni düzenlemeler yapılmalı. Kompozit üretim vadisi için en uygun yer ise Marmara Bölgesi'dir" dedi.

UKRAYNA'YLA DA VİZE KALKIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukranya'ya resmi ziyaretinde Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'le düzenlediği basın toplantısında vize muafiyeti için çalışmalara başladıklarını söyledi.